YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Hafta sonu halamın doğum günüydü. Tatlılar benden ona sürpriz yaptık. Herkezin bildiği yalancı tavuk göğsü ve doğum günü pastası.
Tatlılarla aram pek de hoş değildir, belirli günler dışında olsa da yesem krizlerim yoktur. Şerbetli tatlıları sevmem, sütlü tatlılar tercihimdir.
Tatlı bişeyler aklıma geldiğinde Tariş'in vakumlu paketlerinde kuru incir bana bir tepsi baklavadan daha tatlı gelir. Birde son günlerde dadandığım siyah kuru üzüm bazen; biraz derken bir kase falan yediğim olur. İşte herkezin bildiği; kolay, hafif, sütlü tatlı ve halama yaptığım doğum günü pastası.
MALZEMELER
- 3 çay bardağı şeker
- 1 lt süt
- vanilya
YAPILIŞI
- Bir kapta 3 çay bardağı unu rengini değiştirmeden bir süre kavurun
- üzerine 3 çay bardağı toz şeker, vanilya ekleyip altını kapatın.
- üzerine azar azar karıştırarak 1 lt sütü ekleyin
- tekrar ocağa alarak muhallebi kıvamında karıştırarak pişirin
- damla sakızını ekleyin, ılınıncaya kadar mikserle çırpın.
- silikon yada başka bir kalıba dökün ( ben arasına eritilmiş çikolata ekledim )
- buzdolabında soğuyup katılaşıncaya kadar bekletin.
Yorumlar
ellerine saglik.
tijen
uzun zamandır bloğunuza giremiyordum.Sonunda açıldı..Neler kaçırmışız neler..Kızım tavuk göğsüne bayıldı.Doğum gününde yapacakmışız..Ellerinize sağlık..
Tekrar görüşmek umuduyla..
görüntüsü farklı ama bildiğiniz tavuk göğsü, içinde yağ bile yok :)
Sevgili Behiye;
Hoşgeldin :) silikon kek kalıplarımı yeni aldım (arap misali) ne yapsam onları kullanmak istiyorum :))
Sevgili Emine;
Yeniden görüşebildik sonunda :) sık sık beklerim artık.
Sizin yaptığınız yemeklerin yanında bunlar pek de kaçırılmış tarifler sayılmaz. (utandım)
Güzel kızının gözlerinden öperim.
sevgiler
unu kavurma kısmını anlayamadım da.. unu direk teflona mı dokuyoruz yoksa yagda mı kavurcaz? acemiyim de bu konularda daha :)
3 çay bardağı unu çelik, yada teflon herhangi bir tencerede kısık ateşte unu sürekli karıştırın. (unun renginin sararmasına izin vermeyin)
ve unu yağsız nasıl kavurucam pekiiiii....
ve unu yağsız nasıl kavurucam pekiiiii....