TURŞU KAVURMASI
Karadenizliler bilir. Fasulye turşusu kavurma yapmak için kurulur. Karadeniz'liyim yörede çok yapılır. Nedense ekşi, sarımsaklı, acı ne varsa seviyorum. Turşu kavurmasında hepsi var.
- Turşusu kurulan fasulyelerden bir koca tabak alınır küçük küçük doğranır.
- Biraz sıvıyağda bir adet soğan pembeleşinceye kadar (soğanın kavrulması ancak bu kadar şık anlatılır) karıştırılır, yanına biraz pul biber de yakışır.
- Doğranmış fasulye turşusu da eklenir. Karıştırmaya devam edilir. Rengi değişinceye kadar kavrulur.
- Servise alınır soğutulursa (soğumasına izin verilirse yani dayanabilirseniz) daha da güzel olur. (maydonozu ben ekledim ama yakışmadı)
- Hmm bunun yanına evde yaptığım kara un ekmeği güzel eşlik ediyor. Ben ikisini birbirine yakıştırdım.
Yorumlar
tijen
Oya'cığım bulgur pilavıylada fena oluyor.(sen anlatıncada başka oluyor)
Tijen'ciğim keşke yolunuz bu taraflara düşse yapmazmıyım ben size turşu kavurması.Ay siz böyle yaparsanız benim boğazıma dizilir turşu kavurmaları yedikçe siz gelirsiniz aklıma.