SOSLU TAZE MAKARNA
Cumartesi kaçamaklarımdan; Lezzet 2006-Mart sayısında gördüğümüz domatesli makarnayı denedik. Tarifi biber salçası kullanmayarak aynen uyguladık. (umduğumuzdan çok oldu, bence yarısı bile 4 kişi için çok, denemeyi düşünürseniz yarım ölçü yapın) kalan makarnayı kurutuyorum.
TAZE MAKARNA
- 720 gr un
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı domates salçası
- 1,5 çay bardağı su
- serpmek için biraz un
YAPILIŞI
- Elenmiş un, tuz karıştırın, ortasını havuz gibi açın yumurta, su ve salçaları ilave edin. Yoğurun. Pürürsüz hamur oluncaya kadar yoğurmaya devam edin. (ben ekmek yapma makineme yoğuttum, elim henüz hamur yoğuracak kadar güçlenmedi)
- Hamurun üzerini örtüp yarım saat dinlendirin
- Dinlenen hamuru un serperek oklava ile 2-2,5 mm kalınlığında hamur açın. ( hamuru birkaç parçaya bölerek makarna yapma makinesinden geçirdik)
- Hamuru ince şeritler halinde kesin (makinenin en kalın ayarında kestik)
- Tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ eklenmiş kaynayan suda yaklaşık 10 k haşlayın, süzün
- Üzerine sosunu ekleyin servis yapın.
- Domates püresi
- 1 adet çok ince kesilmiş sivribiber
- 1 diş sarımsak
- 4-5 adet tombul sosis
- 2 kaşık zeytinyağ
- istediğiniz baharatlar, tuz
- Bütün malzeme püre suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Yorumlar
Sevgilerimle canim
Bugün tesadüf bir türkü dinledim o da Sinop türküsü çıktı.
:)) Bilin bakalım nerde yaşıyorum?
Kabul ederseniz sık sık gelmek isterim :)
Aslen doğu karadenizliyim ama batı karadenizde yaşıyorum.
Tam bilmece gibi oldu, yazarım bir ara..
Bende yari karadenizliyim
Bu makarnaya lezzet dergisinde yayınlanan malzemelerle yapıldı, dergiye tarifi veren Serap hanım İsviçre'de yaşarken çalıştığı İtalyan lokantasından öğrenmiş.
Sizinde önerdiğiniz gibi hamur yumurta, un ve tuzdan yapılıyor renginin kırmızı olması için hamura 1 kaşık salça ekleniyor.
yeşil olası için ıspanak püresi ekleniyor.
Domates püresi sosunda var. Ben evde yapılmış taze makarnayı keşle yemeyi tercih ederim.
Kalan makarnaları şöyle tereyağlı, keşli falan yapasım var.