YE#27 KARADENİZ YEMEKLERİ
Karadeniz Yemekleri etkinliği için yeni tarif ekleme zamanım olmadı. Etkinliği takip edenler için Laz Yemekleri Kategorisindeki fotoğraflarıma ve yazılarıma link verdim.
Etkinliğe katılan bir bloğun Laz Böreği tarifimi orjinalini bozmadan denemesi memnunluk verici ancak o kadar orjinali bozmadan denemiş ki :)) fotoğraf hariç yazımın tamamını copy-past yaparak yayınlaması, kendi deneyimlerini yazmak varken ne kadar etiktir acaba ?
Tariflere konu başlıklarından ulaşabilirsiniz.
LAZ BÖREĞİ
KARA ÜZÜM PELTESİ (PAPA-PEPEŞURA)
HAMSİLİ PİLAV
TURŞU KAVURMASI
HAMSİLİ EKMEK
KARALAHANA EZMESİ
Etkinliğe katılan bir bloğun Laz Böreği tarifimi orjinalini bozmadan denemesi memnunluk verici ancak o kadar orjinali bozmadan denemiş ki :)) fotoğraf hariç yazımın tamamını copy-past yaparak yayınlaması, kendi deneyimlerini yazmak varken ne kadar etiktir acaba ?
Tariflere konu başlıklarından ulaşabilirsiniz.
LAZ BÖREĞİ
KARA ÜZÜM PELTESİ (PAPA-PEPEŞURA)
HAMSİLİ PİLAV
TURŞU KAVURMASI
HAMSİLİ EKMEK
KARALAHANA EZMESİ
Yorumlar
Sevgilerimle...
bu güzel yemekler katılımın için çok teşekkür ediyorum
ellerine sağlık
kocaman sevgilerr
Etkinliğe o kadar güzel tarifler ve sunumlarla katılmışsın ki söyleyecek söz bulamıyorum..Ellerine ve yüreğine sağlık..
Emeğine yapılmış saygısızlığı kınıyorum...
Kucak dolusu sevgiler canım
hepside harika görünüyor....
ellerine sağlık...
icinde hamsi olan bir tarif vardi eskiden komsumuz yapardi yerdik ama adini bilmiyorum.tava gibi oluyor.akitma seklinde tavaya dokuluyor kagit gibi oluyor icine yumurta hamsi ve misir unu veya un katiliyordu.maydonoz falan cok guzel oluyordu bilen varsa paylasirsa cok sevinirim
http://www.aynurdantarifler.blogspot.com/
Karadeniz mutfağı diğer yörelere kıyasla çok zengin ve görsel değildir. Eldeki malzemelerle, işden güçden kalan sınırlı zamanda yapılabilen genelde pratik yemeklerdir.
Genellikle karalahana, mısır unu ve hamsi üçlemesi ile yapılan yemek çeşitlemeleri.
Yazdıklarım en bilinenleri öyle yemeklerimiz vardır ki asla birarada düşünemeyeceğiniz malzemelerle yapılır :)
Örnek vermek gerekirse yeşil erik ve hamsi gibi ya da laz böreği karabiber gibi...
Ben de sizin geçmiş bayramınızı kutluyorum.
Sevgiler.
****
Sevgili Nino,
Bence o arkadaşımız dener gibi yapmış :) o yüzden halâ yazdıklarımızı yanıtladı. Ve blogcu da utanmadan yayınlamaya devam ediyor. Adresini yazıp reklâmını yapmak istemiyorum. Yeşim gerekeni yaptı zaten.
Bu blog işinin en kötü yanı da bu olsa gerek, yapılanlardan tattıramamak, nasıl olacak şimdi?
Canın da çekmiş..
İstediğin bir şey varsa yardımcı olmaya hazırım. Sevgiler.
****
Sevgili Yeşim,
Zamansızlıkdan daha önceki tariflerimi bir araya getirerek katııldım. Sanırım bu akşam bie tarif daha ekleyebilirim.
Duyarlılığın için teşekkür ederim ama arkadaş hiç bir değişiklik yapmadan halâ yayınlamaya devam ediyor :)
Sevgiler.
Teşekkür ederim, daha önce yazılmış tarifleri bir araya getirdim.
****
Teşekkür ederim Disal ve Hünerlieller.
***
Sevgili Aynur,
Sanırım Kayganayı tarif etmeye çalışıyorsun.
Hamsili ekmek tarifimdeki malzemelerle hazırlanır ancak mısır unu miktarı azaltılır yani daha akıcı sebzesi bol olur.
Kimi yerlerde bunu mücver gibi kaşık kaşık tavaya akıtarak arkalı önlü pişirir. Biz de ise tamamı tavaya aktarılarak sürekli karıştırılarak kavrulur. Sebzeler yeterince kavrulduktan sonra tavada düzleştilir.
Yine de sormak istediğin varsa yardımcı olmaya çalışırım. Sevgiler.
bu arada yeni yaşının sana sağlık mutluluk başarı vs vs bütün iyi şeyleri getirmesini dilerim..
Tütü
oyle guzel yapmissin ki oldugu gibi esinlenmis arkadas, "gazete okunabilir incelikte" ifadesine varincaya kadar:)
Hepsine bir daha bakinca gozum gonlum acildi, agzimin sulari akti.. Ahhh hamsi der dururum artik:)
Ellerine saglik..
***
Sevgili Tütü,
Beğenmene sevindim.
***
Sevgili Bahar Çiçeği,
Teşekkür ederim.
***
Sevgili Lama,
20 Ekim'e kadar katılım devam ediyormuş, bende kaçırdım paniği ile eski tariflerle katıldım.
Arkadaş öyle esinlenmiş ki, tamamen orjinali kopyalamış. Yazma gereği bile duymamış.
Sessiz kalmaya devam ediyor, reklam amaçlı hayali bir blog.
***
Sevgili Hanife,
Ama ben yine üzüldüm, böyle olmadı :( nasıl yapsak, istediğin her şey için yardımcı olmaya hazırım. Sevgiler.
olsun ama takıp etmesıde super kı bunlarda super gorunuyorlar
Blogumla ilgili soruşturma geçiriyorum...
o nedenle uzun zamandır yazmıyorum hiç birşey...
ya başka bir blogla devam edeceğim yada tamamen bitireceğim bu blog olayını...
o yüzden canım sıkkın...
ne kendi bloguma nede siz arkadaşlarımın bloguna girip yorum dahi yazmıyorum çünkü bana yazılan yorumlardan bile birşeyler çıkarmaya çalışıyorlar :(((
Sunumlarınız da harika. İştahım açıldı bir anda. Sanki hep kapalıymış gibi!! :)))
Ellerinize sağlık
Sevgiler :)
Beğenmenize sevindim. Ben de etkinliklerden çok yararlanıyorum, bütün tariflerin bir arada olduğu faydalı kaynak oluyor.
***
Ece,
Anlamadım işyerinde mi soruşturma geçiriyorsun ?
Bana ayrıntıları yazarmısın konuyu anlayamadım.
Konu blog ise çözümü kolay.
***
Sevgili Tombuk,
Ama hepsi zaten iştah açıcı yemekler :))
Bende şöyle bir araya gelsek de yine yapsak yesek oluyorum :))
***
Sevgili Mavi Portakal,
Teşekkür ederim, izlemenize memnun oldum.
***
Sevgili Tijen,
Evet diğer yörelere göre daha Laz mutfağında ağır ve çok zahmetli yemekler yoktur.
İşten güçten kalan zamanda zor şartlarda yetiştirilen sebzelerle yapılır.
Annem anlatır da çok şaşarım! gelin oluncaya kadar hiç yeşil kabak görmemiş, gördüğünde nasıl pişiirileceğini bilememiş.
Ellerine sağlık bütün tarifler çok
lezzetli görünüyor.Turşu kavurması sevdiğim lezzetler arasında.
sevgiler...
yasas�nnnnn
mutlu hafta sonlar�kucak dolusu sevg�ler:))
Turşu kavurmasını ben de çok severim. Teşekkür ederim.
Eline koluna saglik beni yine nerelere goturdun, harikasin....
çok şey hatırlatıyor değil mi?
Bu yemekleri yapmamın nedenlerinden biri de bu zaten, o günlerin tadını bulmaya çalışmak.
İki yıl içinde olsa yurduna, özlediklerine kavuşacak olmana sevindim.
Sevgiler.