05 Haziran, 2006

PAMUK SANDVİÇ EKMEKLERİ

Çok fazla görünen çeşit, aslında 3 çeşit hamurla hazırlandı. Aşağıda tarifini yazdığım hamuru ikiye böldüm yarısı ile şu şekilde açma diğer yarısı ile sosisli, kaşarlı minik sandviçler yaptım.
Yine Ekmek makinesinde hazırladığım tuzlu kurabiye hamuru ile zeytinli, peynirli kurabiye yaptım
Makinede hamur hazırlanıncaya kadar muflinleri hazırladım tarifi Pastacıdan. (süper oldular)

Ekmek makinesinde yaptığım sandviçler ekmekleri, pamuk gibi oluyorlar makinesi olanlar mutlaka denesinler.

:( aşağıdaki fotoğraftan başka fotoğrafım yok gece daha fazla fotoğraf almak için zamanım yoktu.

MALZEME

  • 1 cup ılık su+süt karışımı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (mısırözü kullandım)
  • 3 cup un
  • 2 tatlı kaşığı instand maya

YAPILIŞI

  • Bütün malzemeleri ekmek makinesine sırasıyla koyun, hamur programını kullanın.
  • program sonunda (1:30 dk sonra) mayalanıp, kabaran hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin.
  • Fırın tepsisinda aralıklı olarak dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ben üzerlerine haşhaş tohumu serptim.
  • 200 derecede 20 dk pişirin (fırını fansız kullanırsanız çok daha yumuşak oluyorlar)

Fırında o kadar çok kabardılar ki içindeki sosisler kayboldu, ben de ince ince kestiğim kaşar peynirleri, sandviç ekmeklerinin arasına koydum.

4 yorum:

Nezaket dedi ki...

Merhaba, erik tursusunu nihayet yaptim ve bloguma koydum. Bir kez daha tesekkur etmek istedim. Sevgilerimle

kuzine dedi ki...

Sevgili Nezaket;
sevdiğim lezzeti sizlerle paylaştım, umarım beğenirsiniz.

Behiye dedi ki...

Kuzine ben sana güle güle diyecektim ama döndün bile galiba. Saat farkından mı oldu ne:)Eline sağlık, bende açma hamurumu makinemde yapıyorum, dediğin gibi çok güzel oluyor. Ellerine sağlık.

kuzine dedi ki...

Behiye'ciğim;
günü birlik geziydi :)
Evet makinenin yoğurduğu açmalar, sandviçler çok daha yumuşak, güzel oluyor, hem de çok pratik oluyor.