YEŞİL ERİK TURŞUSU
Yiyenler tadını bilir, bilmeyen turşu severler mutlaka denemeli. Eriğin de turşusumu olur demeyin; çok lezzetli olur. 2 günde turşu olmaz ama ben kedi gibi eriklerimin başından ayrılamıyorum. Sabredemedim olmadan sizle paylaşmak istedim, zamanı geçmeden denemek isteyenlere;
ERİK TURŞUSU
MALZEMELER- 1-1,5 kg yeşil erik
- 10-15 diş sarımsak
- 10-15 adet tane karabiber
- 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
- 1 çorba kaşığı kereviz tohumu
- 1 limon
- yarım çay bardağı limon sirkesi
- yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- 3 çorba kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI
- Turşu kurulacak suyu kaynatın, tuzunu, şekerini ekleyip soğuması için bırakın.
- Erik, sarımsak, karabiber, kişniş tohumu, limon sırası ile kavanoza doldurun.
- Sirkeyi ve soğuyan turşu suyunu doldurup kapağını kapayın.
Yorumlar
ben hiç yemedim ve duymadım, denemeli aslında evet, hazır yeni çıktılar tam zamanı,
Ellerinize saglık,
Figen
Turşu seviyorsanız, tam zamanı birde kiraz turşusu var onu daha sonra anlatırım.
Nenoni'ciğim;
seninde anneler günü kutlu olsun, turşu olamadan bitireceğim git -gel başından ayrılamadım ki.
Sevgili Vintage biscuit;
:)) çatlama; önce küçük bir kavanozda dene istersen. Turşu hastası olarak en sevdiğim turşularımdan biridir. Rakı ile de pek yakışırlar.
denemeyi düşünüyorsan tarifte yazılı biberiyeyi istersen kullanma, turşu oldukça biberiye kokusu keskinleşmiş, turşuya yakışmamış bende tariften siliyorum.
seni listeme ekliyorum
Yeşil eriğin bol olduğu günler, denemenin tam zamanı.Ben ikinci için farklı tarif aramaya başladım.
Teşekkür ederim, senin erik turşusu tarifini de alabilirmiyim bir kavanoz daha kurmak istiyorum :)
sevgiler
Afiyet olsun.
Ece;
sen istersin de ben yapmazmıyım. Turşun hazır :)) hemen gönderelim.
çok teşekkür ederim:)))
sevgiler