Merhabalar ,ben blog açıcagım zaman eşim kuzine ismini önermişti ,ama vardı guzel bir blog ben FERHANCA koydum blogumun adını ...ugrarsanız beklerım ...Bayramınızı kutlar mutlu gunler dilerim ...FERHAN..
Adsız dedi ki…
Allah daha nice mutlu bayramlar nasip etsin sevdiklerinizle.. dert tasa göstermsin :)
Kuzinecim, senin de geçmiş bayramların kutlu olsun. Patlıcan turşunu gördüm ve aklıma benimkiler geldi. Taş gibi oldular, o söylediğim markayı almayacağım bir daha. Ama turşu tuzu nasıl birşeydir ki? Bir de aspirin ilgimi çekti. Aspirinin etkisi ne? Açıklarsan sevinirim canım.
Nilay'cığım; Bende bir kez turşukur paketi ile turşu yapmayı denedim, tek kelime ile iğrençti. Bütün turşularımı bu tarif ile yapıyorum, tam benim istediğim gibi oluyorlar. Turşu tuzu; kalın tuz burada turşu için tuz istediğimde bunu veriyorlar.
Aspirin salisik asit sanırım turşunu daha dayanıklı olmasını sağlıyor, üzerlerinin beyazlamasına engel oluyor.
Turşunun kaynatılıp soğutulmu su ile kurularak, serin karanlık bir yerde kapaklarının iyi kapatılarak saklanmasıda çok önemli. Renginin ve kokusunun değişmemesi için.
Yorumlar
www.blogcu.com/mutfaksepeti
İncelikli davranışın için çok teşekkürler canım :) Yine gel olur mu? Her zaman beklerim.
Sevgilerimle...
Bende bir kez turşukur paketi ile turşu yapmayı denedim, tek kelime ile iğrençti.
Bütün turşularımı bu tarif ile yapıyorum, tam benim istediğim gibi oluyorlar.
Turşu tuzu; kalın tuz burada turşu için tuz istediğimde bunu veriyorlar.
Aspirin salisik asit sanırım
turşunu daha dayanıklı olmasını sağlıyor, üzerlerinin beyazlamasına engel oluyor.
Turşunun kaynatılıp soğutulmu su ile kurularak, serin karanlık bir yerde kapaklarının iyi kapatılarak saklanmasıda çok önemli. Renginin ve kokusunun değişmemesi için.
Turşucu başı gibi ne biliyorsam anlattım.