ZEYTİNLİ BAHÇE, ASMADA YAPRAĞINDA SARDALYA
Deniz kenarında Zeytin bahçesi, salaş şahane bir bahçe. Adı da Zeytinli Bahçe :) Ailece çalışıyorlar, hiç tatmadığım lezzetini merak ettiğim asma yaprağında sardalyanın yapılışını , merakla izledim, dönünce denemek üzere (sardalya nerden bulabileceksem)
Birçoğunuz gibi hamsili ekmeğin nasıl yapıldığını, lezzetini bilmiyorsanız; bende asmada sardalya bilmiyordum. İşte yapılışı;
Izgaranın altına salamura asma yaprakları dizilir, üzerlerine kılçıkları ayıklanmış salamuralar dizilir, üzerine bahçenin küçük çocuğunun bir koşu toplayıp getirdiği domates ve biberlerden konulur, sızma zeytinyağ gezdirilir, üzerlerine tekrar salamura asma yaprağı kapatlılır, kor odun ateşinde ızgara yapılır.
Sonrasını siz hayal edin bakalım nasıl yenir? Bilemediğimizden içinden balıkları çıkarıp yemeye çalıştık ertesi gün yaprağa sarılarak da yenilebileceğini öğrendik.
Akşam üzeri tesadüfen farkettiğimiz Zeytinli Bahçe'de ertesi günümüzün tamamını geçirdik, yolunuz düşerse mutlaka uğramalı, çok makul fiyatlarla gözünüzün önünde bahçelerinden toplayarak yapılan salatalarından, balık çeşitlerinden tadmanızı öneririm.
Yorumlar
Çok güzel uzun, uzun açıklamışsınız ama bardaktaki ayran degil!!!
Ben; balığın yanında zehirlenmeyeceğimi bilsem bile ayran hiç tercih etmem.
Sevgiler.