EVCİLER KÖYÜ, AYAZMA

Sıcaklığın 40 dereceyi gösterdiği günlerden birinde bu kez deniz yerine, kaz dağlarına gittik. Bayramiç ilcesi, Evciler Köyü, Ayazma.
Gözalabildiğine Elma, Şeftali, üzüm bahçeleri arasından geçerek Ayazma'ya gidiliyor. Şimdi itiraf ediyorum bir bahçeden eee... bir miktar kadar elma ve bir miktarda tüysüz şeftali ALDIK ama eee...sahibi ortalarda yoktuda onun için izinde falan alamadık :)

Ağaçlardan gökyüzünü göremezken, taşların arasından fışkıran buz gibi berrak, suların hızla akan sesleri. Buz gibi derken mecazi anlamda değil abartısız, şu fotoğrafı çekebilmek için ayağımın suyun içindeki bölümünün donduğunu sandım.

Yoldan aldığımız, kekik kokulu, kuzu pirzola ve şişlerle vede yoldan aldığımız elmalarla tadı damağımızda kalan piknik yaptık :)

Yol üzerinde nedense bana hiç yabancı gelmeyen Evciler köyü. Hem de gördükçe daha önce görmüş gibi geliyor. Sonra hatırladım ki daha önce çalıştığım iş yerinden bir arkadaş; çalıştığı o şehri hiç beğenmez bize hep köyünü anlatırdı. "Köyünün nasıl yeşil olduğunu, havasının tertemiz olduğunu, heryerden buz gibi içme sularının aktığını anlatırdı. Bizim peynirlerimiz şöyle güzeldir, bizim zeytinlerimiz böyle güzeldir, meyve bahçelerimiz vardır, sebze bahçelerimiz de vardır" der köyünü de öve öve bitiremezdi. Bize nasıl anlatmışsa buraları görünce hatırladım.

Ayazma dönüşü, görüştük emekli olmuş mutlu, mesut köyünde yaşıyor. Köyü de anlattığı kadar varmış, haklıymış.
Bize küçük sepetle şeftali vermek istediğini söyledi. Ne kadar teşekkür ettiysek, bizde de var dedi isek de (habersiz aldık diyemedik) Sepet diye ikna ederek bir büyük kasa tüysüz şeftali verdi. (yeri gelmişken çocukluğumdan beri Fransız şeftalisine neden Nektar denildiğini anlayamıyorum)
Mis kokan kaz dağlarından Behramkale yoluna girerken eee buralardan da peynir almalı birkaç teneke taze taze iyi olur :) dedik de alamadan döndük.
Bu yazılar bööyle sürüp gidecek gibi. Aslında bu bölümleri yazmak için can atan, konuk yazarlık yapmak isteyen kardeşimden yazı çıkmayınca iş bana düştü, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öper acele cevap beklerim yazısı çıktı.

Yorumlar

Behiye dedi ki…
Kuzineciğim, ayağını kıskandım vallahi. Ayvalık'ta deniz suyu çok soğuktur, hele bazı günler daha da soğuk olur. Ben sabah denize girmeyi çok sevdiğim için, böyle ayaklarımın donduğunu test ettiğim günler aklıma geldi:) Güzel bir tatil olmuş gerçekten, yediklerin, içtiklerin ve gördüklerinle...Sevgilerimle.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili kuzine,
Sabah sabah beni nasıl mutlu ettin bilemezsin. Yardım teklifin için çok saol. Allah razı olsun. Gelen yorumları denetleme seçeneğini bilmeden işaretlemiş olmalıyım. Şimdi düzeltmeye çalışacağım. İnternet bağlantım çok kötü gecikmeler için kusura bakmayın.
Elvan
www.bocuruk.blogspot.com
ev perisi;) dedi ki…
Şahane manzaraları paylaştığın için sağol sevgili kuzine...
Gözümüzzü gönlümüzü açtın...
YesilErik dedi ki…
Merhabalar,

Yillar once gitmistim ben Evciler Koyu'ne, Haziran'da kiraz zamani. Muhtesem kirazlar toplamistik bahcelerden. Sonra da Ayazma'da balik yemistik. O buz gibi akan sudan ictikce icesi gelir insanin. Hos bir gecmise yolculuk yasadim sayenizde. Sevgiler..
ece dedi ki…
Hoşgeldin Kuzine.ciğim,
herşey çok güzel gözüküyor...Umarım mutlu dönmüşsündür evine...yoksa hala tatil modun da mısın :)))
sevgilerimle...
kuzine dedi ki…
Behiye'ciğim;
Güzel oldu çok güzel darısı sizin başınıza :)

Sevgili Bocuruk;
Hoşgeldin, yardımcı oluruz :)

Sevgili Ev Perisi;
Hoşgeldin, beğenmenize memnun oldum.

Sevgili Yeşil Erik;
Çok güzel değil mi? sıcaklığın 40 derece olduğu bir günde orada üşümek bize şahane geldi.
Evet baharda daha da güzeldir.
Tijen dedi ki…
hosgeldin sefalar getirdin kuzineciim.. iyi ki gitmissiniz oralara.. ben de günübirlik asos'a gittim arkadaslarimla geçen haftalarda. denize girmedim ama sonradan pisman oldum tabii!
tijen
kuzine dedi ki…
Tijen'ciğim;
Hoşbulduk, döneli çok oldu da, aklım halâ oralarda.
Yarın akşam sözünü tutmayı unutma :)
Sevgiler.
kuzine dedi ki…
Ece'ciğim;
Hoşbulduk, çook iyi geldi bana :))
Adsız dedi ki…
RESİMLERİ GÖRÜNCE ÇOK SEVİNDİM, UZUN YILLAR OLDU AYAZMAYA GİTMEYELİ. ÖNCEDEN HER YIL BABAM GÖTÜRÜRDÜ BİZİ, YILDA BİRKEZ GÜZELLİK YARIŞMASI YAPILIRDI, NASILDA KALABALIK OLUR, EĞLENCELİ OLURDU. O GÜNLERİ DÜŞÜNDÜKÇE ÖZLERİM DOLDU. ÇOK GÜZELDİR ORALAR. BENDE ÇANAKKALELİYİM AMA MAALESEFYANLIZCA İZİNLEDE GİDİYORUZ MEMLEKETİME VE ORALARA GİTMEYEDE ZAMAN KALMIYOR, GEÇİVERİYOR SAYILI GÜNLER. O GÜNLERİ GÖRÜDÜĞÜN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM SİZE. GEZMEYE DOYAMIYORUM BLOGUNUZU, ÖYLE GÜZEL LEZZETLER VAR Kİ,ELLERİNİZE SAGLIK.

Popüler Yayınlar