NİDA'NIN PASTASI



Blogda ki bahar temizliğinden sonra sıra evimin bahar temizliğine gelmişken, tam da boya, temizlik işlere girişmişken 8 yaşındaki Nida'nın doğum gününe bir gün kala pasta istendi. Onca yorgunluğun üzerine, karar vermek için zorlandıkdan sonra bir gecede yapabileceklerimi yaptım.


Pandispanyayı üçe bölerek, ara katlarına çilolatalı puding ve damla çikolata, üzerine ilk kez yaptığım şeker hamurunu pembe toz gıda boyası ile renklendirerek kullandım. Daha önceki pastalarda görüp beğendiği hemen hemen her figürü kullandım, kardeşimin bahar pastasından ressam pastadaki çerçevelere, çiçeklere kadar. Bu kadar kısa zamanda ancak bu kadar çiçek hazırlayabildim. Pastayı teslim ederken üzerindeki papatyalar ve çerçeve henüz kurumamışlardı bile.

Bu pastayı yayımladıkdan sonra kuzinenin neredeyse pastacı bloğuna dönüşmeye başladığını, bundan sonra pastaları ayrı bir bloğa taşımayı ve kuzine'de ise yazılarımı yazmaya devam edeceğimi yazacaktım ki baktım; Bizim Pastane Zinnur benim düşünüp de yazamadıklarımı uzun uzun ifade etmiş. Kuzine yine pasta yapmaya devam edecek ama pastaları ayrı blogda olacak.

Yorumlar

Bocuruk dedi ki…
Kuzine'ciğim,
Çookkk çok güzel bir pasta olmuş. Ellerine sağlık. Haziranın başında prensesimin, haziran ortalarında miniğimin ve sonra da eşimin doğumgünü var. Ama benim hiç şeker hamuru deneyimim yok:( Malzemelerini almaya vaktim bile yok. Zaten önceden bir iki denemem olmalıydı böyle günlere pasta yapabilmek için. Ben de sizlerin yaptıklarına bakıp bakıp iç geçiriyorum:))
Sevgilerimle...
merakli dedi ki…
Ne kadar iç açan bir pasta olmuş,ellerine sağlık!
Selcen Şenocak dedi ki…
Çokkkkkkkk güzel olmuş ellerine sağlık canım hala cesaret edemeyenlerdenim ama şeker hamuru hazır da satılıyormuş bloggerlar toplantısında konuşmuştuk arkadaşlarla bende alıp o şekilde deneyim diyorum :) her zamanki gibi işin kolayına kaçarak tekrar ellerine sağlık canım mükemmel bir pasta sevgilerimle...
kuzine dedi ki…
Bıcırık'cığım,
Zaman bulsan daha iyilerini yaparsın eminim. Keşke yardımcı olabilsem. Beğenmene çok sevindim. Onca yorgunluğun üstüne bunlarla uğraşmak bana terapi gibi geldi.
Çok keyif alarak yaptım. Umarım kızımız da beğenmiştir.

Sevgiler.


***


Sevgili Meraklı,
Bu yaş çocukların en sevdiği renk olarak düşünek pembe kullandım, ferah kalmasının nedeni ise yeterince çiçek yapmaya zamanım olmamasından oldu :)


***


Sevgili Almula,
Ben çok eğlenerek, keyif alarak yapıyorum. Başlangıçta şeker hamurunu kendim yapmaya cesaret edemediğimden hazır alarak kullandım ama şimdi daha önce yapan arkadaşların deneyimlerin yararlanarak kendim hazırladım.

Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. Sevgiler.
munevver dedi ki…
Kuzine, bence de ayrı bir günlükte toplaman iyi olur. Bu konuda da çok başarılısın çünki. Figürler çok güzel. Eline sağlık. Nida'nın yeni yaşı kutlu olsun...
Sevgiyle, Nane Limon
kuzine dedi ki…
Münevver,
pastaları uzun zamandır başka blogda yayımlamayı düşünüyorum, zaman bulup da yapamadım.
Kuzineyi yazmaya başka amaçlarla başladım ama zaman içinde baktım ki pastacı bloguna dönüştü :)

Yaptklarımı beğenmen beni cesaretlendiriyor, teşekkür ederim. Sevgiler.
Behiye dedi ki…
Pastalarını da seviyorum yazılarını da...Galiba seni seviyorum değil mi Kuzinem:))
Tuba dedi ki…
Kuzine, yakinda mimarligi birakacaksin gozukuyor:))).
Nalan Kaplan dedi ki…
Çok sevimli çok güzel bir pasta olmuş eline sağlık.Bende şeker hamuru ile çalışmayı çok istememe rağmen henüz cesaret edip denemeye geçemedim.

sevgiler
kuzine dedi ki…
Behiye'ciğim,
Ay!!! ne yazacağımı bilemedim :)) ben de seni sevdim. Nedendir bilmem? en küçük kardeşime benzettiğimdendir galiba.


***

Tuba, ben mimar değilim ki, ama yine de mesleğimi bırakmayı düşünmüyorum. Bir hobi gibi görüyorum. Eğlenerek pastaları yapıyom.
Belki çok ilerde ikinci bir iş olabilir :)
Sevgiler.


***


Sevgili Nalan,
Ben de uzun süre yapılanları izledim, bir cesaret yapmaya başladım. Başlayan bırakamıyor, pek keyifli.
Sevgiler.
renkler dedi ki…
Yine harika olmuş. Pembe meraklısı biri olarak bayıldım. Birşey soracağım: O çiçekleri kendin tek tek mi yapıyorsun yoksa hazır mı alıyorsun?
kuzine dedi ki…
Merhaba Renkler,
Çiçekleri tek tek kendim yapıyorum. Yapmaya başlayınca hızımı alamayıp :) ayni çiçeklerden çok sayıda yaptığım oluyor ve bunları değişişik pastalarda kullanıyorum.
Yayla Sakızı dedi ki…
Tek kelimeyle HARİKASIN tebrik ediyorum.Başarılar diliyorum.Sevgiler.
kuzine dedi ki…
Sevgili Yayla Sakızı,
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar