PASTACIKLAR



Çalışıyorum gizli gizli şeker hamuru çalışıyorum, elim kırılsın biraz beceri kazansın diye laf aramızda bir kaç kutu oyun hamuru aldım :)) onlarla çalışıyorum. Oyuncakçıda çalışan kız "kaç yaşındaki çocuğa istiyorsunuz?" diye sordu. Biz gülmekten katılarak, yaşımı söylediğimde (size söylemem) yüzünün ifadesini görmeliydiniz. Kendim için istediğimi anlayamadı, "o zaman hangisini isterseniz alabilirsiniz" dedi.





Bunlar oyun hamuru değil tabii ki şeker hamuru. Her çocuğun ayrı doğum günü pastası olsun istedim, bunlar kızlar için hazırlanmış pastacıklar. Damla çikolatalı Klasik pastacık tarifi şurada, krema olarak çikolata sos ve üzerleri küçük şeker hamurları ile kazırladığım minik çiçekler kullandım.




Erkekler için ne yapacağımı bilemedim evdeki jel şeker ayıcıklar kullandım. Çook çalışıyorum, (45 tane yaptım bunlardan) sonunda olacak galiba :)) bir de şunlardan yaptım. Hafta sonu çocuklarla mutfakta geçirmek isteyenlere.



Yorumlar

Zeynep B. dedi ki…
sus sus ben de aynı hummalı çalışma içindeyim ancak daha sonuç yok ortada :)
Bocuruk dedi ki…
Prensesimin baya bir baskısı var bana bu konuda ama bende henüz hareket yok. Üstelik Merve oyun hamurlarıyla gül yapımını falan çok iyi biliyor. Annesi şeker hamurunu bir hazırlasa o gülleri yapacak ama nerdeeee!! Kuzine'ciğim, çok da güzel olmuş senin çiçekler. Ellerine sağlık :)
ufukmutfakta dedi ki…
Kuzine, kendine çok haksızlık ediyorsun. tüm pastacıklara özellikle civcivlere bayıldım doğrusu. Bak ne hoş ve güzel şeyler ortaya çıkmış, ellerine sağlık. Sevgilerimle....
Adsız dedi ki…
Merhabalar civ civler çok şirin.
her şey mükemmel ellerinize sağlık.
www.denizesintisi.com
Boncukçu dedi ki…
ya var ya çok hainsiinn
tam diyete başlamaya karar vermişkenn
takı yapımına bi hobi daha eklemeli derkenn
pasta süsleme bu ama
nasıl özendiimm
ama yok buna bulaşmıycam ben size incik boncuk yapayım anacım :)
Ellerine sağlıkk
ece dedi ki…
Bunlar çok güzeller yaaaa ellerine sağlık...bence sen sevgili kuzinecigim bunlari bir şekilde pastanelerle anlaşıp satışa geç...
kızımın doğum günü geliyor bak yakında :))) benim elimden hiçç bööle şeyler gelmez...bir kutu da yapıp bana gönderirsin haaaa ne dersin 1.resimdekilerden valla çok ciddiyim yaa :)))
bu arada blogumu hala güncellemedim...işlerim çok bakamadım...özürrr
iyi haftasonları olsunnnnn
kuzine dedi ki…
Merhaba Zeynep;
:)) sustum, sustum !!!

***

Merhaba Bıcırık;
Senin prenses pek marifetli bence bu şeker hamuru işini başarı ile yapar. Ben de hazırlamasını bilmiyorum, hazır aldım :))

***


Merhaba Ufuk;
ümit var dimi :)) olacak galiba :))


***

Sevgili Deniz Esintisi;
hoşgeldin, beğenmenize sevindim. Sevgiler.
kuzine dedi ki…
Ece'ciğim;
:)) süpriz, elbette yaparım tabi Rüzgâr'cığıma.

Ne bitmez işerin var, güncelle artık :)) Sevgiler.
Defne dedi ki…
Artik itiraf ettin, sonunu getirmezsen ayip olur vallahi :)) Saka bir yana, ne guzel seyler cikarmissin ortaya. Yok yok, ben tembelim bu konuda. Bakip bakip sevecegim sizinkileri :). Devamini ve gelismeleri bekliyorum, sevgiler.
nilay dedi ki…
işte buuuu :) muzlu pudingi mi denedin canım ? sarı civcivler çoook şeker olmuşlar...tam civciv olmuşlar bu kez... epey uğraşmışsın ama yaptıklarının güzelliğinden ne kadar keyif aldığın belli oluyor...ellerine sağlık

sevgiler
munevver dedi ki…
Kuzine sessis sessiz geliyor demek ki.Neler yapmışsın öyle,Ama oyun hamuru ile pratik yapman çok hoşuma gitti..Sarı civcivler çok şeker...
Ellerine sağlık.
Sevgiyle,nanelimon.
Behiye dedi ki…
Sen var ya sen çok fenasın :) Hepsi harika görünüyor, ellerine sağlık. Ben bu civcivlerden istiyorum....Sevgiler.
Justin Biebery dedi ki…
Selam Kuzine, Sen neler yaratıyorsun böyle, çok imrendim.

Ben hala tuzlu kurabiyeler aşamasındayım:)) Kurabiyeler mahlebsiz de olsa tadları yerinde oldu, mahleble kimbilir nasıl lezzetli olurlar. Tarifin için çok teşekkür ediyorum. Kevin de nihayet benim yaptığım bir hamur işini gerçekten çok beğenerek yedi ve devamını istedi.

Ben sana, poğaça konusunda akıl danışmak istiyorum. Ben bir tariften poğaça yapıyorum, bana göre çok iyi oluyorlar, tam istediğim gibi ama Kevin'e beğendiremiyorum. Sert olduklarını, dişlerinin arasına girdiklerini söylüyor ve ben çileden çıkıyorum. O, İstanbul fırınlarında yapılan, sıcakken yumuşacık olan poğaçalarla kıyaslıyor benim poğaçalarımı elbette. Ama ev poğaçası öyle olamaz diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Yoksa, yumuşak ev poğaçası diye bir şey var da benim mi haberim yok... Bir de, ben mümkün olduğunca az margarin kullanmaya çalışıyorum, acaba onun bir etkisi oluyor mu?

Sevgiler,
Fatma.
kuzine dedi ki…
Boncukçu;
ben sana uzun uzun mektup yazmıştım ama ne olduysa silinmiş yok. Demiştim ki :)) hobi olarak yaparsan hiç bir sakıncası yoktur,
yani yapacaksın ama yemiyeceksin :))
kuzine dedi ki…
Defne;
:)) çalışıyorum, ümit var mı? bilemem ama çalışıyorum.

***

Merhaba Nilay,
muzlu pudingle sarı civcivler yapabildik, verdiğin fikir için teşekkürler. Biraz yamuk yumuk yüyleri dökülmüş sarı civcivlerimiz oldu :) ama biz çok eğlendik.
Sevgiler.

***

Münevver'ciğim,
Sessiz, sezsiz oyun hamurları ile çalışıyorum :))
Sevgiler.
kuzine dedi ki…
Behiye'ciğim;
:)) civcivleri gönderelim sana

***

Merhaba Fatma;
Kurabiyeleri beğenmene sevindim,afiyet olsun.

Benim tarifini verdiğim süt kaymağı ile yaptığıklarım yumuşak şu karaköy poğaçası kıvamında oluyor. Bir deneyin isterseniz, bir de mayalı hamurla yapılan poğaçalar var. Nasıl bir tarifle yaptığını bilirsem daha çok yardımcı olabilirim.

Çocuklar yapılan keklere bayıldılar. Ah! keşke yazdığın gibi birşeyler yaratabilsem benimkiler kötü kopyalar.

Sevgiler.
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Benim de evde ancak bu minik çiçeklerden yapabilecek kadar hazır marzıpanım var ama daha uğraşacak cesareti bulamadım kendimde. Ama en iyi yöntem oyun hamuru üzerinde çalışmak sanırım:) Ben de ilk fırsatta alacağım oyun hamuru:)
sevgiler
ece dedi ki…
sagol kuzinecim, cok iyisinnnnnn :)))
islerimi azalttim blogumu guncelleyeyim dedim iki satir birsey yazdim ciktim,simdi tekrar girmeyi deniyorum ama sifre degistirildi mesaji veriyor ne demek bu yahu mail adresimi yazidm yeni sifre istedim actigim sayfaya yazdim ama yine kabul etmiyorrrr ne yapacagim ben peki :((((
Damak Tadı dedi ki…
Selamlar,
Yine harika olmuş pastacıkların,ellerine sağlık..
Bende bu aralar şeker hamuru sevdasına yakalandım ki sorma gitsin..Belki garip gelecek ama bende Karya'nın (kardeşimin kızı)hamurları ile çalışıp üretmeyi düşünmüştüm.))Şimdi okuyup aynı şeyleri düşünüyor olmak beni mutlu etti adeta.))

Tekrar ellerine sağlık canım,hepsi birbirinden güzel olmuşlar..

Zamanla yapa yapa şeker hamuru konusunuda aşacağız sanırım.Fakat benim bu konuda hiç yeteneğim yok ne yazıkki.Sen çok hoş şeyler yapmışsın inan..))

Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum...Sevgilerimle..Gül
kuzine dedi ki…
Merhaba Pınar;
Korkulacak, gözünde büyütülecek bir şey değilmiş onu anladım. Bence dene çok eğlenceli :)
Sevgiler.


***

Merhaba Ece'ciğim;
Dün yoktum, yardımcı olamadım, sorun çözülmüş görünüyor.
Yinelerse yardımcı olmaya çalışırım. Sende yaz artık.
Sevgiler.


***


Merhaba Gül;
:)) Pınar'a yazdığım gibi gözümüzde büyütülecek, yapılamayacak birşey değilmiş.
Biraz yetenek istiyor o da bende yok zaten :))

Ama ümidim var birşeyler olacak galiba :))

Sevgiler.
Tuba dedi ki…
Kuzine, harika olmus bunlar. Ne seker seyler yaa. Ama alttaki keklerden biri parmaklanmis gibi geldi bana:)) Sevgilerle,
Nezaket dedi ki…
Civcivlere bayildim. Cok ama ok guzeller. Belki kakao ve hindistan cevizi karistirilarak çillisi bile yapilabilir. Ellerine saglik.
kuzine dedi ki…
Merhaba Tuba;
:)) evet, parmak izi onlar.


***

Merhaba Nezaket;
Beğenmene sevindim, biz de çok eğlenerek yapıyor ve yiyoruz, çikolatalı, kara civcivleri denemeyi bende düşündüm :)) ama gözlerini neden yapabileceğimize karar veremedim.
Sevgiler.
Adsız dedi ki…
Çok güzel görünüyorlar. Tadları da eminim bir o kadar güzeldir. Elinize sağlık.
kuzine dedi ki…
Merhaba Cenk;
Göründüğü kadar lezzetli oldular :)teşekkür ederim.

Popüler Yayınlar