MERHABA AAAAA


Merhabalar her kim beni okuyorsa merhabaaa... 
Bu gün yazarım yarın yazarım tembelliği ile neredeyse bir yıl ara verdiğimi fark ettiğim gün, masamızda ne varsa acele fotolarını çekip yayımlamaya karar verdim. 
Eee tatlı başlayalım, uzun aralar vermeyelim. Pek okuyucumun kaldığını sanmıyorum ama ben yine yeniden yazmaya karar verdim, okuyanlarıma selamlar. 
Çok biriktirdim itiraf ediyorum uzun süre blog okuyamadım umarım takip ettiğim bloglar yazmaya devam ediyordur.
Çoğumuzun evinde yapılan,  (havucum olsaydı havuçlu kek tarifi olacaktı baktım kalmamış)  cevizli,  tarçınlı kek tarifi. Neden yazmak istedim çay demleninceye kadar çabucak yapılabildiği için uzun zamandır öyle kocaman kek kalıpları kullanmıyorum çünkü bitiremiyoruz. Bu tarif 6  kişilik küçük muffin kalıbı için.

Önce çayınızı ocağa koyun . O demlene dursun :)) sonra ikisi birlikte bir de bergamot aroması da varsa 10 dakika sonra evinize dayanılmaz kokular yayılmaya başlayacak .)) sonra fırınınızı 170 derecede ısıtın.

Malzemeler  ( Bildiğiniz türk kahvesi fincanı ölçüleri, kocaman kupalar değil)
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar karbonat
(buraya kadar bildiğiniz kek tarifi bundan sonra içine ne eklerseniz kekin adı oluyor. Sevdiğiniz birbirine yakışan malzemeleri karıştırarak ekleyebilirsiniz)
  • istediğiniz kadar ceviz veya fındık isterseniz ikisini de kullandım
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın 
Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri çırpın öyle şekerin fazla erimesine gerek yok çırpın biraz .
  • Sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip hepsini birbirine karıştırın  yine öyle fazlaca çırpmayın.
  • Unu ekleyin, unun üzerine karbonatı ekleyin. sonra tarçını, ceviz  fındık ne varsa ekleyin  bütün malzemeleri karıştırın. Yine öyle uzun uzun çırpmayın benim önerim mikser kullanmadan tahta kaşık yardımı ile yapmanız.
  • verdiğim bu ölçüler 6 kişilik muffin kabına tam geliyor. 
  • Ben içine elma eklemeyi unuttuğumu fark edince fotoğrafta gördüğünüz gibi dilimleyerek üzerine yerleştirdim.
  • önceden ısıttığınız  fırında 170 derecede 20 dk pişirin.

Bu arada çayınız olmuş oluyor silikon kalıplardan kekler sıcak da olsa kolay çıkarılıyor. Bütün bu kokular eşliğinde çayınızı yudumlayıp keklerimizi yerken bizim mutfağın çeşnici başı ve de ayni zamanda konu mankenimiz , mutfak kuşu BICIRIK ( bu ara yeni kelimeler türetmekte,  Bıcırıkçığım ve Fıstıkçığım birleştirilerek  kendine FISTIRIKÇIM demekte :)))   ) masamın baş konuğu  keklerin tadına bakıp, yanında çay içmezse olmazdı tabii. Bıcırığı merak edenlere haberler de vermiş olduk iyilerdir kendileri. 
Şimdilik bu kadar, hoşça kalın. Bakalım kimler beni okumaya devam ediyor ;)






Yorumlar

Mutfaknotlari dedi ki…
hoşgeldin arkadaşım bende uzun süre kayıp olanlardanım
bende kısa süre önce döndüm
hoşgeldin sende aramıza ara verme canım inşlh kekinde çok güsel ellerine sağlık
Betül KAVAL dedi ki…
hoşgeldinnn ne iyi ettinde geldin....özlemiştim..

sevgiler
yeşim dedi ki…
hoşgeldin canım...çok sevindim.listeme alıyorum daha yakından takip edeyim diye...öptümmm...
BETUL dedi ki…
Hosgeldin :)
Hamsili ekmek tarifini denedigimden beri yollarini gozluyordum. Isin sakasi insan gercekten merak ediyor. Iyi olduguna ve donusune sevindim :)
Nenoni dedi ki…
Hooşşgeldiinn.Öksüz kalmıştı buralarr.
kuzine dedi ki…
İlk yazan Melisa oldu :) Unutulmamışım demek, sevindim.

................

Sevgili Betül Köroğlu, yine yeniden yazmaya başladım. Ben de sizleri özledim.

................

Sevgili Yeşim, ben de ekliyorum, bloglardan çok uzak kaldım.

...............

Rustik en sevdiğim, yakından takip ettiğim bloglardan biri. Umarım siz de yeniden yazmaya başlarsınız.

.................

Nenoniiii'ciğim
yazıyorum bak :))
CaDı dedi ki…
Merhaba Kuzine, hoşgeldinnn!! Unutmak ne demek, eski dostlardan kim kaldı:)) Tarifte çok iyiydi bu arada, teşekkürler!!
Unknown dedi ki…
Merhaba...
Bloglari dolasirken blogunu kesfettim....
cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
sende buyur gel istersen ben henüz yeniyim...
Adsız dedi ki…
Merhaba, az önce Banuşumda gördüm yorumunuzu,geldim.
Ben de yeni izleyiciniz oldum, siz de yeniden hoş gelmişsiniz blogunuza.
Bu sabah ikinci kektir bu görüp de yorum yazdığım.Artık nefis terbiyesi için midir, yoksa nefsine eziyet etmemelisin mesajı için midir bilmiyorum:)
Neredeyse kalkıp yapacağım bir kek az kaldı ama:)Ellerinize sağlık, pek nefis görünüyor.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar