BİRKAÇ YAŞ DAHA




Geçen yıl heyecanla kuzine birkaç yaşında yazımı yazdım. Son sözüm; "daha ne kadar sürer? bilemiyorum ama çoğalan arkadaşlarla, arkadaşlıklarla devam etmesini isterim..."olmuş.

Yine çoktan geçen birkaç yaş yazısı.

Yeni öğrenmeye başladığım şeker hamuru ile modelleme merakımı destekleyip, pes etmeden, gayret etmem için yüreklendirdiniz.

Yaşadığım tatsız olayda beni yalnız bırakmayarak, desteğinizi esirgemeden, gücümü hatırlattınız

Bütün güzel günlerimizi, en güzel dilek ve dualarınızla paylaştınız.

Geçen günlere özlemlerimizi paylaştık, (Beynelmilel ile kuzineli ev ile pembe domates ile kuru yufka ile...)

Çiçek biberi bilir misiniz? diye sorduğumda İncirce Selin'in biber tohumunu bulup göndermesi, blog arkadaşlığının en güzel ifadesi oldu. (fotoğraftaki tohumlar)

Kuzine'yi izlediği bloglar, sürekli izleyenler için yazıyorum sanıyorken, gelen ziyaretçileri gördükçe şaşırıyorum. Laz Böreğini, hamsili pilavı... ararken Kuzine'yi bulup, gelen yüzlerce ziyaretçiyi şaşkınlıkla izliyorum.

Her gün gelen ziyaretçilerimi görüyorum, ama ben tanıdık bloglar arar oldum. Kapanan blogları özledim, Mutfak güncesi Şaziye'yi özledim, Matilda'nın yazılarını özledim, ilk blog yazmaya başladığım günlerde sık sık ziyaret eden Hande'yi özledim, Sincaplı mutfağı olan Behiye'yi özledim, Ece'yi özledim...artık sıklıkla ziyaretime gelmeyenleri özledim.

Evet çoğaldık hem de çok çoğaldık neredeyse her gün hiç okumadığım bloglarla karşılaşıyorum, farklı isimlerle. Sonra gördüm ki bu blogların bazılarında, başkalarının fotoğrafları ve yazıları bir kaçında da ise benim yazılarım, fotoğraflarım.

Öyle ki Karadeniz yemekleri etkinliğine katılarak benim yazımı yayınlayanına bile rastladım. Bunlar benim fark edebildiklerim kim bilir daha nerelerde benim yazılarım kullanılıyor. Bunları gördükten sonra yazmak gelmedi içimden. Ufuk "pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" demişti, kaşık kırılıyor gibi.

Yaptım kendini bilmezlik açtım bir blog, yamak olmaktan öteye gidemeden, bildiklerimi yazdım, çoook şeyler öğrendim sizden, öğrendiklerimi paylaştım, içimden geldiği gibi yazdım. . .

Kuzine sizde nasıl izlenim bıraktı ? kapatsın mı artık bu sayfayı ?

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Yapma lütfen....İnadına direnmek varken bu küskünlük niye? Sen kapanmış sayfaları özlerken bizi senin özleminle bırakmak niye? Ben sık kullanılanlarımda seni görmeye devam etmek istiyorum.Kendine has, mütevazı, köklerine sadık ama yenilikçi.Yine de karar senin sevgiler
Adsız dedi ki…
amofti nin dediği gibi sık kullanılarımdasınız lütfen gitmeyin...
Bocuruk dedi ki…
Bence de gitme Kuzine! Bende bıraktığın izlenim, (çok da anlatmayı bilmem ama) güçlü, ayakları yere basan, hakkını savunmasını bilen, becerikli bir kadının mutfak bilgilerini ve yaşamsal bilgilerini seviyeli bir şekilde paylaşmasıdır. Ben bu sayfayı, yazılarını seviyorum. Tabii karar senin.
Adsız dedi ki…
hiiiiiii Kuzineeee gitmek ne demek kapatmak ne demek ??? :((
tabi tabi kapat...kapat da meydan birkaç kendini bilmez emek hırsızına kalsın :( pes etmek yok neler gelip geçiyor bunlarmı geçmicek ???? çok üzdün bak şimdi beni... sakın bidaha böyle birşey düşünme olurmu???sen hep yaz, anlat, pişir, üret ve pizimle de paylaş!!!
sevgilerimle
Selin
Cocukla Cocuk dedi ki…
Kuzine, bu sayfayı sakın kapatmasın. biz zevkle okuyor hayranlıkla izliyoruz yaptığın çalışmaları. Ama şu çalıntı hikayeleri arttı bugünlerde bizim de başımızda, pes etmemek lazım.
Çiçek biberini ilk kes gördüm, harika görünüyor fotoğraf.
Müge Hüner dedi ki…
Kuzineciğim;
Bir blog açmaya karar vermemde etkili olan bir kaç blogdan birisin sen. Hatırlarmısın, seni keşfettiğim gün sayfan kapalı diye ne üzülmüş yana yakıla yorum bırakmıştım sana. Hiç bir zaman kalitesinden ödün vermeyen, yaptıklarını beğeni ile izlediğim çok hoş bir blog burası. Ben sevdiğim blogları Bloglines ile takip ediyorum, bu nedenle seni ziyaret etmiyor gibi görünebilirim senin istatistiklerinde ve eminim benim gibi çok kişi vardır, işlerin yoğunluğundan okuduğu güzel yazılara yorum bırakma fırsatı olmayan...
Sakın bir kaç kendini bilmezi dikkate alıpta, bu güzel hobiden vazgeçme. Hem olaya şu açıdanda bakabilirsin, beğenilen ve özenilen şeyler taklit edilir. İnsanlar kendi yapamadıklarını yapmış gibi gösteriyorlarsa bu onları daha aciz, taklit ettiklerinide daha yüce yapar. Ben açıkçası taklitlerimi görünce hiç sinirlenmiyor ve hafif bir gururlanma ile gülümseyerek karşılıyorum. Sanada öneririm.
En son canın sıkkın olduğunda sana bir yorum yazmıştım.. Demekki arada sırada bir ce demek gerekiyor sana, sadece sıkıntılı olduğunda değil :))
Öperim şeker, bir yere falan gitme, otur oturduğun yerde!
Adsız dedi ki…
Sizi uzun süreden beri takip ediyorum ve blogunuzu cok begeniyorum,lütfen kapatmayin blogunuzu.Sevgiler.
Nenoni dedi ki…
Nereye?Her kapanan blog bir hüzün yaratıyor.Gerçi sen can arkadaşımsın hep bir aradayız ama.Gene de kapama noolur.
Alev dedi ki…
Kuzine
Kapatma derim ama son karar senin. Bende bu aralar blogumun duzenli ziyaretcilerini arar oldum ve eskisi gibi beni cesaretlendiren yorumlari ozler oldum. Kapatmayi dusunmedim degil hatta hergun .. Ama sonra ozleyecegimi dusundum. Sende ozlersin inan. Gel devam et bu guler tariflerine. Bizide sensiz birakma..

Sevgiler
Adsız dedi ki…
Bizlerle paylaştıklarınızı keyifle okumaya ve tariflerinizi denemeye devam etmek isterim.
Sevgilerimle,
Elif E.
Adsız dedi ki…
ASLA ASLA ASLA !!!
Siz bana hep karedenizimin şirin küçük kıyı kasabasını ve ordaki yemyeşil köyümü,çok cici evimi ve evimde çıtır çıtır yanan kuzinemi hatırlatıyorsunuz , gerek yazılarınızla gerek isminizle .Zaten ilk sizin bloga kuzine ismi dikkatimi çektiği için girmiştim ve hala da çıkamadım .Günlerce baktım sayfanıza yoktunuz ama yinede ben her gün uğradım o kuzinenin çıtırtısını duymaya ,etrafına saçtığı ışıkları görmeye .Belki belki bugün yanar kuzinem diye uğradım .Bu çığlığınızıda kuzinenin üstünde bakır güğümde kaynayan su sesine benzettim.Lütfen o güğümden çıkan tatlı sesler gibi ısrarcı olun olurmu pes etmeyin .Ben hep köyümü hatırlamak istiyorum sizin güzel kuzinenizle .Belki yollarınızda engeller, çakır dikenleri,uçurumlar vardır ama ,siz kararlı insanlar bu engelleri aşarsınız, zaten engeller değilmidir başarıları büyük kılan .Emeğinize Sağlık
Kendinize iyi bakın !!

Sevgiler
(Egeden Köyüne Aşık Bir Karadenizli)
Eya dedi ki…
Sevgälä Kuzine...

Kaliten ve yalın ifadelerinle herzaman benim için örnek teşkil ettin.Sizlere göre ben daha çok acemi bir blogcuyum ama senin gibi tecrübeli biri pes etmemeli.İnan her ne kadar taklitçiler etrafta olsada senin gibi blogların ayrıcalığı herzaman mevcut.Lütfen Gitme...

Sevgilerimle...

zehra
Behiye dedi ki…
Kuzinecim valla ayıp etmişim şimdi. Yeni gördüm yazını ve benle ilgili kısmını. Sana en kısa zamanda bir açıklama maili yazmak istiyorum. Ama sen bir yere gitme lütfen...Sevgilerimle.
İLKAY dedi ki…
KUZİNE'M canım,
Aman sakın bir yerlere gitme lütfen.....Sizler sayesinde birşeyler yapmaya çalıştık....şimdi siz nereye böyle....Şaziye'yi özleyenler arasındayım ve günlüğümde sıklıkla bahsediyorum...Ne olur bir de sen çıkma lütfennnnnnnnnnnnnn......
Hırsızları Allah'a havale etmek lazım...Bir de gerekli merciilere sanırım....
Ayrıca ben tariflerini de çok özledim....
Hadi ben bekliyorum.....
Sevgilerimle,
İlkay

İYİ Kİ VARSIN KUZİNECİĞİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Justin Biebery dedi ki…
Sevgili Kuzine,
son zamanlarda yazmaz olmanın bir nedeni olacağını düşünüyordum zaten. Küskünlüğün hırsızlara demek. Ama, blog yazmak biraz da böyle galiba, apaçık, korunmasız... Çalanı da oluyor, sataşanı da. Bloğunu kapatmak yerine davetli yap istersen, belki biraz daha senin kontrolünde olur böylece. Gitme ve yazmaya devam et lütfen.
Sevgiyle...
Nilay Cinisli dedi ki…
yoooooooo hiç bir yere bırakmayızzzzzz :)Daha nice seneler güzel paylaşımlarda buluşmak dileğimle kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum...
butterfly dedi ki…
Kuzinecim çoğu arkadaşımda da olduğu gibi benim blog yapmaya karar vermemde etken olan birkaç blogdan birisi seninki.
Sakın gitme, bizi de güzel blogundan mahrum etme:).
Sevgileeer...
aslı
BENDE GENELDE SESSİZ TAKİPCİLERİNİZDENDİM... AMA BU SEFER SESSİZ KALMAYACAĞIM... GİTMENİZE BU GÜZEL BLOGU KAPATMANIZA GÖNLÜM DAYANMAZ... BU GÜZELLİKLERİ, PAYLAŞIMLARI BİR KENRARA ATMAYIN LÜTFEN... SEVGİYLE...
Cafe Gusto dedi ki…
Çok sık yorum bırakmasam da bloğunun ziyaretçilerindenim.
Lütfen kapatma.Pes etmek yok.İnsanlar okusa da okumasa da benim için bloğum günlüğüm gibi oldu.Sen de böyle davran lütfen, isteyen okur..sevgiler...
NiNo dedi ki…
sakin gitmeeeeeeeeeeee :((((((((((
TATLI DİYAR dedi ki…
merhabalar
bende yeni bir blogçuyum
ama bence yeni bloglar açıldıkça eski bloglar dahada güçlenmeli
çünki ben kendi adima en çok dostluklarınıza özendim yorumlarınızda
birbirinizi desteklemenize
birbirlerini tanımayan insanların bu denli bağlar kurabilmesine
benim bir blogum varsa bu gün en büyük sebepleri bunlardır
bence o kaşık kırılmasın
okadar güçlensinki kırmayı kimse hayal bile edemesin
üç beş özgüvensiz emeğe saygısız insan için
bukadar emek boşa gitmesin
kuzine burda olmalı
ve ortada böyle bir emek savaşı varsa hak eden kazanmalı
sevgiler...
Asortik Krep dedi ki…
Kapatmasın tabii ki ..
Hem ben de sana o biberin tohumlarını buldum ve senin için kurutuyordum :) Bulmuşsun gerçi.
Eski tanıdıklardan beni de saymamışsın gözümden kaçmadı değil :)
Sevgiler sana Akdenizden..Turkuaz Kıyılardan.
Benim bildiğim Kuzine gitmez.
Oya Kayacan dedi ki…
Kuzeeeen, kızarım ama? Sevgililer Günü pastası yap bize.
sevdamavisi dedi ki…
Her yerde ahlak dışı davranan ve sahtekarlık yapan insanlar var elbette. Ben de bu dünyaya girdiğimden beri nerdeyse iki yıl olmuş bu süre zarfında bile sayımız katlayarak büyümüş. çok iyi bloglar eklenmiş fakat kötüleri de oldu elbet. Ben kendi adıma bu işi hakkı ile yapan emek veren insanların gitmesini istemiyorum. Meydan yanlışlara kalmamalı. gitmemeni temenni ediyorum.
Müge Hüner dedi ki…
Kuzineee;
Senin benim ağırlıklı olmak üzere tüm bloglardan çalma çırpma bir site var, haberin vardır belkide ama ben söyliyim dedim. Çok güldüm ben bakarken, sende hiç sinirlenme bak gül eğlen diye linkini veriyorum:))
http://www.sibercom.net/
Müge Hüner dedi ki…
Kuzineee;
Senin benim ağırlıklı olmak üzere tüm bloglardan çalma çırpma bir site var, haberin vardır belkide ama ben söyliyim dedim. Çok güldüm ben bakarken, sende hiç sinirlenme bak gül eğlen diye linkini veriyorum:))
http://www.sibercom.net/
Adsız dedi ki…
Sevgili arkadaşım,
civcivlere bakmaya geldim, yazınla karşılaştım. İlk defa geliyorum ama çok üzüldüm. Blogum bir yıllık.
Benim resimlerim, yazılarım da alındı,kullanıldı. Sonra o bloglar kayboldu, gitti. Yenileri veya aynıları değişik isimlerle türedi.
Kıskandıkları için , baltalamak ,üzmek amacıyla iyi birşey yaptıklarını sanıyorlar. Çünkü ellerinden başka birşey gelmiyor. Canını üzdüğüne değmez. Biraz uğraşır vazgeçerler.
Belki ara verebilirsin. Özlersen yine yazarsın, olmaz mı?
Blogun, resimlerin, yazıların çok güzel. Ellerine sağlık.Dilerim civcivleri bulurum. Bulursam yorum bırakırım.
Sevgiler,sevdiklerinle, blogunla, mutlu yıllar...
guldenelkan.blogcu.com
ufukmutfakta dedi ki…
Kuzine,
Gemileri yakıp, böyle nereye?
Bazen bende bloglardaki eski sıcak havayı özlüyorum. Galiba biraz karıştı.Ama bu gitmek için sebep olmamalı. Bence biraz dinlen ve kendini dinle. Sonra geri gel olurmu? Ben gelip gidip çalacağım kapını, belki yakın bir zamanda, bir şeker hamurlu pastayla açarsın o kapıyı bana ve seni seven tüm arkadaşlara.....
kuzine dedi ki…
Vazgeçilemiyormuş, yazmadan olmuyormuş:) bir kez daha anladım, hepinizi özledim ben.
Kaldığımız yerden devam.

Popüler Yayınlar