04 Ağustos, 2006

İLK KIZARAN DOMATES

İlk kızaran domatesim ne güzel bişeymiş, ne de güzel kokarmış, nasıl pırıl pırıl parlarmış, bunu pazardan alınca domates de kendin yetiştirince başka bişey gibi adını bulamadım ama başka bişeymiş gibi... siz bulun adını


İlk biberlerini de topladım yine 6-7 kg kadar fasulye topladım ne bereketli fasulyeler kalem gibi uzamışlar toplarken yoruldum :)

İyi tohum seçememişim çok bereketli oldular ama lezzetsiz fasulyelerdi, z.yağlısını sevmedik. Oya'nın yazdığı geldi aklıma üşenmedim bu sıcakta turşu yaptım onlardan. İki koca kavanoz fasulye turşumuz oldu... (Devam edecek)

Posted by Picasa

13 yorum:

Ece dedi ki...

oh maşallah,maşallahh...Alllah bereket versin...
ne güzel birşey değilmi insanın kendi ürettiği şeyleri böyle toparlayıp yemesi...muhteşem harika birşey...
bende ilk domatesimizi kızıma yedirmiştim...
Birde geçen gün böğürtlenimiz olmuştu bir tanecik onuda kızıma yedirdim,beğendi ve devamını istedi başkada yok ki üstünde :(((
sevgiler

cadı dedi ki...

Maşallah yaa, ne güzel. Benimde hayalimdir ufak bi bahçem olsun ekeyim biçeyim.. Ellerin dert görmesin, afiyet olsun bide;)

tülay dedi ki...

merhaba,
taze fasulye turşusunu nasıl yapıyorsunuz? ben bir sene öylece turşu gibi kurdum, olmadı, çok serttiler.. geçen sene de haşlayıp kurdum bu defa da çok yumuşak oldular, ne yapmak lazım, siz nasıl yapıyorsunuz?

Oya Kayacan dedi ki...

Üüüüf be Kuzeeeen, fasulyeni yetiştir, turşusunu kur...

Kız seni alan yaşamış:-))

Wildrosen(Sonia) dedi ki...

Harika! Ellerinize saglik. Bizim domateslerde kizarmaya basladi. Patlicanlardan yemek bile yaptik. Biberler cingil cingil. Ah bir de sizin orasi gibi hava sicak olsa. Neler yetismez ki. Fasulye tursusunun yapimini ben de merak ettim. Bizim bahceye de beklerim. Sevgiler Sonia...

Peace dedi ki...

SÜPER BUNLAR! KENDİ YETİŞTİRDİĞİNİZİN HER ŞEYİ BAŞKA OLUYOR. BU ARADA GÖKGÖL MAĞRASI NEREDE?

SİYAH İNCİ dedi ki...

Afiyetle yeyin,darısı bize olsun.

Nilay dedi ki...

Ooooh afiyet olsun. Kendi urununu yemek cok guzel olmali. Tursu da cok harika gorunuyor. Ellerine saglik canim.

Mutfakta Zen dedi ki...

ne muhtesem bir haber bu!
harika harika..
ben de dün iki tane domates kopardim ve çoook mutlu oldum.
iyi yemeler.
tijen

cadı dedi ki...

Kuzinee sen nerelerdesin, özledim yahu!!

damak tadı dedi ki...

Harika bunlar,şimdi biz burdan bakıp iç geçiriyoruz arkadaşlarla
olsa da bizde koparıp yesek diye.Çok şanslısınız bu konuda.Size şimdiden afiyet olsun,arada bizler içinde yerseniz memnun oluruz.


Sevgiler

kuzine dedi ki...

Sevgili Oya;
Alana sormalı :))

Sevgili Wildrosen;
domatesler olmaya başladı biz tatile çıktık, şu keyfi yine tam olarak yaşayamadım. fasulye nturşusunun tarifini diğer turşularla birlikte yazarız artık.

Sevgili Peace;
Gökgöl mağarası Zonguldak şehir merkezine çok yakın.

Sevgili Siyah inci, Nilay, Tijen;
Teşekkürler, toprakla uğraşmanın mutluluğu bambaşka, değilmi?

kuzine dedi ki...

Sevgili Cadıcı'ğım;
Yettimm!!! bende seni özledim bakalım neler yapmışsın :)) işe alıştınmı ?

Sevgili Damak Tadı;
Hoşgeldin.Yeriz efendim; sizleri memnun edebilmek için hepinizin yerine yeriz :)) bayılırız dalından koparıp yemelere :))