YAMAK

Link verdiğim usta, yetenekli, marifetli bunca mutfak ustalarının yanında ben ancak yamak olabilirim. Yaptım bir kendini bilmezlik, açtım bir blog amaç yapılanları izlemek, bazen cesaretlenip de denediklerimi size yazmak.


Yemek yemeği severim, kendim pişirmeyi de severim. Ama yemek yemeği sevdiğimi 16 yaşında sonra farkettim yıllarca bana yemek yedirmek için uğraştılar durdular.


Ayak üstü yemek yemeği sevmem, tabldot yemeklerini hiç sevmem çok şanslıyım; öğle yemeğimi evimde yiyebiliyorum. Tencere yemeklerini severim. Karışık tatlardan fazlada hoşlanmam. Salatasız yemek boğazımdan geçmez. Tek başıma bile olsam üşenmem salatamı yapar soframı hazırlar yemeğimi yerim.

Öyle ekolseli levrek, portakallı ördek falan sevmem, nasıl yapıldığını da bilmem, öğrenmek de istemedim. En sevdiğim yemek zeytinyağlı fasülye hergün olsa bıkmadan yerim. Dondurucum yeşil fasülye ile doludur.

Ekmek makinemi aldığımdan bu yana kendi ekmeğimi kendim yaparım. Mantı yaparım öyle mıncık, pincik değil sinop mantısı severim muska muska kocaman.

Adı kuzine; kimi zaman başında babaanne, anneanne yemekleri yapılacak. Fırınında pastalar, börekler, kurabiyeler yapılacak. Bazen kuzine başı misafirleriyle çay sohbeti. Bazen kuzine başı radyo dinlenirken; demlenen çayın kokusu, sesiyle kitap-gazete okunacak...

Bunca kuzine anlattıkdan sonra bana yardımcı olsanız , birde kuzine logosu bulsak. Uzun sözün kısası gönül sohbet ister, kuzine bahane.

Yorumlar

Doruk dedi ki…
Hayallerimden biri de kuzineli kocaman bir mutfak biliyor musun? Bundan sonra takipteyim daha çok tarif ve yazı bekliyorum, anlaştık mı?
kuzine dedi ki…
Bileğimdeki kırık bir iyileşse neler, neler var aklımda yapmak istediğim. Bütün gün evde oturup hiç bir şey yapamamaktan çok sıkıldım.
Kuzine diye bizim köylerdeki şöyle dikdörtgen şeklindeki sobalara derlerdi. Acaba hâlâ da öyle mi?

Popüler Yayınlar