ÇEŞİTLEMELER
(Hemen belirteyim tabağın kenarlarında gördükleriniz yeşil zeytin değil, daha önceden yaptığım yeşil erik turşumun olmuş halleri)
- Domates Çanağında ton balıklı, zeytinli, kaparili, ezme patlıcanlı salata :)
- Süzme yoğurtlu, fesleğenli, naneli, sarımsak soslu salatalık kulesi :)
- Közlenmiş kırmızı biberyatağında közlenmiş patlıcan ezme :)
- Kepekli, ketentohumlu ekmek üzerinde taze kişnişli acıka:)
- Yeşil erik turşusu
Bütün bunların hepsi sizin için yapıldı :)) Hüsnü Şenlendirici ve Ferhat Göçer'i izlerken keyiflerime keyifler katarak tadlarına bakıldı, sizler için tarifleri yazıldı.
Bu sıcak günlerde kuzine başında yemek yapmak içimden gelmedi, ben kendim uydurduğumu sanıyorum ama bir yerlerde okumuş da olabilirim. Sizde dilediğiniz malzemeleri kullanarak çeşitlemeler yapabilirsiniz.
DOMETES ÇANAĞI
- Bir domatesin içini doldurmak için kullandığım malzemeleri yazıyorum siz sayıya göre artırabilirsiniz. Domatesin içi oyularak temizlenir, biraz tuzlanır. Diğer taraftan içi hazırlanır. Ben domatesle zeytin yemeği çok sevdiğimden zeytinli iç hazırladım, ince doğranmış sivribiber, kapari, maydonoz, fesleğen, ton balığı biraz közlenmiş kırmızıbiber ve patlıcan da ekledim. Tuz, limon, zeytinyağ gezdirip domateslerin içlerini doldurdum.
SALATALIK DOLMASI (Uydurdum)
- Salatalıklar soyulur, ortadan ikiye kesilir, içleri oyulur, içleri tuzlanır. İçi için Birkaç kaşık süzme yoğurt içine 2 diş sarımsak rendelenir, kuru nane, fesleğen, dereotu, çok az pul biber ile karıştırılır. Tuz ve sızma zeytinyağ eklenerek salatalıkların içleri doldurulur.
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER VE PATLICAN EZME
- Daha önce de tarifini yazdığım gibi hazırladım bu defa yeşil soğanım olmadığından böyle hazırladım. Bir közlenmiş kırmızı biber için bir közlenmiş patlıcan kullanarak hazırladım. Közlenen patlıcanlar, ezilir, içerisine çok ince doğranan soğan, sivribiber, maydanoz eklenir, yine limon kullandım limon, sızma z.yağ tuz ekliyerek biberlererin içlerine ekledim.
TAZE KİŞNİŞLİ ACIKA
- Tekrar tarifini yazmıyorum Nenoni'de detayları var.
YEŞİL ERİK TURŞUSU
- Tarifini şuradan alabilirsiniz.
Kullandığım nane, dereotu, fesleğen, maydonoz ve kişnişi kendi ellerimle balkonda saksı içinde yetiştirdim. (yazarken nasıl gurulanıyorum) ilk defa kopardım fazla koparmaya da kıyamadım, demet demet maydanoz kullanan ben kıyamadığımdan birkaç sap maydanozla hazırladım ve konu mankenim bıcırık
(hande nerelerdesin ? gelmez oldun..)
Yorumlar
:))Ne güzel "ellerine sağlık" dedin öyle; hemen mutfağa girip yine birşeyler yapmak geldi içimden.
Sevgili Hande;
Nerelerdesin? özlettin kendini.
Cok guzel olmuslar hepsi ellerine saglik. Sevgilerimle
:))isimlerini uydurabilmişmiyim?yazarken sibel'le sen geldiniz aklıma, şöyle havalı isimleri olsun istedim.
Bunlar benim akşam yemeğim, tesadüfen o saate kaldı, ama dediğin gibi bir dahaki hafta daha iyi hazırlanalım :))
Teşekkür ederim. Akşam yemeğini bunlarla geçiştirmekti niyet ama hepsi :)ayrı ayrı iştah açıcı çeşitlemeler oldu.
lezzet dergisinin haziran sayisindada boyle guzel seyler vardi
sakladim hemen
bunlarda super
eline saglik
Sıcak günler için, yada akşam bazı içeceklerin yanında hafif birşeyler yemek için süper, deneyin derim.
Sevgili Biscuit'ciğim;
Haziran ayı Lezzet dergisine tekrar tekrar baktım acaba gözümden mi kaçtı diye, mezeler var ama bunlardan göremedim, bu arada gözümden kaçmış birkaç mezeyi yapmak için not aldım.
Sevilay'cığım
:))Tamamen sizleri düşünerek yaptım, kendim için değil inanınki :))
Hemen hemen hergün yaptığınız salataların değişik sunumları ve havalı isimleri birde böylesini dene içlerini sevdiğiniz malzemeleri doldurabilirsiniz.
beğendinizse sizde deneyin, geliriz ziyaretinize.