21 Ekim, 2010

MERHABA AAAAA


Merhabalar her kim beni okuyorsa merhabaaa... 
Bu gün yazarım yarın yazarım tembelliği ile neredeyse bir yıl ara verdiğimi fark ettiğim gün, masamızda ne varsa acele fotolarını çekip yayımlamaya karar verdim. 
Eee tatlı başlayalım, uzun aralar vermeyelim. Pek okuyucumun kaldığını sanmıyorum ama ben yine yeniden yazmaya karar verdim, okuyanlarıma selamlar. 
Çok biriktirdim itiraf ediyorum uzun süre blog okuyamadım umarım takip ettiğim bloglar yazmaya devam ediyordur.
Çoğumuzun evinde yapılan,  (havucum olsaydı havuçlu kek tarifi olacaktı baktım kalmamış)  cevizli,  tarçınlı kek tarifi. Neden yazmak istedim çay demleninceye kadar çabucak yapılabildiği için uzun zamandır öyle kocaman kek kalıpları kullanmıyorum çünkü bitiremiyoruz. Bu tarif 6  kişilik küçük muffin kalıbı için.

Önce çayınızı ocağa koyun . O demlene dursun :)) sonra ikisi birlikte bir de bergamot aroması da varsa 10 dakika sonra evinize dayanılmaz kokular yayılmaya başlayacak .)) sonra fırınınızı 170 derecede ısıtın.

Malzemeler  ( Bildiğiniz türk kahvesi fincanı ölçüleri, kocaman kupalar değil)
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar karbonat
(buraya kadar bildiğiniz kek tarifi bundan sonra içine ne eklerseniz kekin adı oluyor. Sevdiğiniz birbirine yakışan malzemeleri karıştırarak ekleyebilirsiniz)
  • istediğiniz kadar ceviz veya fındık isterseniz ikisini de kullandım
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın 
Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri çırpın öyle şekerin fazla erimesine gerek yok çırpın biraz .
  • Sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip hepsini birbirine karıştırın  yine öyle fazlaca çırpmayın.
  • Unu ekleyin, unun üzerine karbonatı ekleyin. sonra tarçını, ceviz  fındık ne varsa ekleyin  bütün malzemeleri karıştırın. Yine öyle uzun uzun çırpmayın benim önerim mikser kullanmadan tahta kaşık yardımı ile yapmanız.
  • verdiğim bu ölçüler 6 kişilik muffin kabına tam geliyor. 
  • Ben içine elma eklemeyi unuttuğumu fark edince fotoğrafta gördüğünüz gibi dilimleyerek üzerine yerleştirdim.
  • önceden ısıttığınız  fırında 170 derecede 20 dk pişirin.

Bu arada çayınız olmuş oluyor silikon kalıplardan kekler sıcak da olsa kolay çıkarılıyor. Bütün bu kokular eşliğinde çayınızı yudumlayıp keklerimizi yerken bizim mutfağın çeşnici başı ve de ayni zamanda konu mankenimiz , mutfak kuşu BICIRIK ( bu ara yeni kelimeler türetmekte,  Bıcırıkçığım ve Fıstıkçığım birleştirilerek  kendine FISTIRIKÇIM demekte :)))   ) masamın baş konuğu  keklerin tadına bakıp, yanında çay içmezse olmazdı tabii. Bıcırığı merak edenlere haberler de vermiş olduk iyilerdir kendileri. 
Şimdilik bu kadar, hoşça kalın. Bakalım kimler beni okumaya devam ediyor ;)