tag:blogger.com,1999:blog-21096397.post115228199021304834..comments2023-09-23T18:19:33.797+03:00Comments on KUZİNE: LAZ BÖREĞİkuzinehttp://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comBlogger51125tag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-32560166677484371252016-02-18T16:37:10.706+02:002016-02-18T16:37:10.706+02:00Çok güzel tarif..Elinize sağlık..Çok güzel tarif..Elinize sağlık..Kankubadihttps://www.blogger.com/profile/02038753710661535864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-69210468270456148212013-02-13T22:32:05.805+02:002013-02-13T22:32:05.805+02:00Andğalepes cip minon bureği. Poli's(İstanbul) ...Andğalepes cip minon bureği. Poli's(İstanbul) vore. Akon so ikipan pia xili bureği? <br />Cip xili şeyis megaps. Çikinepek va'ikipan bureği. Muço şei ren ar vizira, hele muperi şeyi ren.<br />-----<br />TR çeviris: (:<br />Bugünlerde çok istiyroum(canım çekiyor) Laz Böreğini.<br />İstanbuldayım. Burada neresi yapıyor acaba iyi Laz Böreğini?<br />Çok güzele benziyor. Nasıl birşeymiş bir görelim bakalım :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-51821652381728793402012-10-13T10:25:03.474+03:002012-10-13T10:25:03.474+03:00Herkese selam,
Evet, paylaştığınız tarif gerçekten...Herkese selam,<br />Evet, paylaştığınız tarif gerçekten çok başarılı görünüyor! Ben de çok meraklıyım laz böreğine...bazı yorumlarda dikkatimi çekti de avrupada yunanistanda ve portekizde de yapılıyor buna benzer tatlılar gerçekten de. Bir karadenizde seyahatinde de yeme fırsatım oldu ama orada çok ağır yaplıyor. Kendileri yapamayanlar için benim tavsiyem Istanbl'da Trizeden alsınlar...cemhttps://www.blogger.com/profile/10581347397495753301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-58781564884594986212011-11-22T15:49:52.172+02:002011-11-22T15:49:52.172+02:00Sevgili kuzine,
Tarifini paylaştığın yıllar olmuş ...Sevgili kuzine,<br />Tarifini paylaştığın yıllar olmuş ancak ben laz böreğini daha yeni öğrendim hemen internetten araştırmaya başladım ve en güzel tarifin sende oldugunu gördüm. Erkek arkadaşım rizeli ve laz benden laz böreği yapmamı istedi kendince tarif etti ama muhallebinin içinde ceviz olur dedi acaba o kendi isteğini mi söylemiş yoksa gerçekten konabilir mi ? Bir de ben bu böreği yaparsam ancak hazır bakla hamuruyla yapabilirim o zaman muhallebinin ölçüsü değişir mi ? değişiyorsa nasıl olur bana yazabilirsen çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim , ellerine sağlık :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-34859251265388758082011-05-26T11:59:19.322+03:002011-05-26T11:59:19.322+03:00Sevgili Güneş Serpil Öztürk,
yazımın tamamını okum...Sevgili Güneş Serpil Öztürk,<br />yazımın tamamını okumuş olsaydınız eleştirdiğiniz bütün detayların yazıldığını ve uygulandığını görürdünüz.<br />Laz böreği tarifinden alıntı aşağıda <br />-Tepsiye aktarılan muhallebinin üzerine 1 kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurt gezdirilir. (bunun nedenini sormayın bende anlayamadım ama kremanın kesilmesini sağlamak için yapılıyor olabilir) bu kadar güzel oluşunun nedeni de bu sanırım.)<br />-Not : Dileyen kremanın üzerine karabiber ekleyebilir. Yöre özelliği.<br />-Daha sonra fırının sadece alttan ısıtması sağlanarak yaklaşık 10 dakika altı pişirilir. (Üzeri çok çabuk kızarıyor, altını bir süre daha pişmesi gerekiyor) <br /><br />burada bir açıklama yapmam gerekiyor üzeri baklavanın en üst katı kadar gevrek. <br /><br />Bu konularla alakalı biri olarak yazının tamamını okusaydınız anneme söylenecek söz kalmadığı gibi tarif geleneksel laz böreği tarifidir.kuzinehttps://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-29756377980480440922011-05-26T10:07:57.182+03:002011-05-26T10:07:57.182+03:00merhaba,ben bir karadenızlı olarak bu tatlıda eksi...merhaba,ben bir karadenızlı olarak bu tatlıda eksiklergördum.Mesela kremasına karabıberkatmadan olmaz.Birde kremasını döktuktensonra ıkı kaşık şeker ile ıkı kaşık yogurt karıştırılıp konulur ki krema kesılsın diye.Bu bir ayrıntı.Laz böregınde olmazlardan.Ve üzerı bu şekılde kızarmaz bu kadarda kıtır olmaz.Ama annenızın ellerı dert görmesın çünkü öyle ögrenmıştır bıldıgını uygulayacaktır dogal olarak.Ama siz araştırıp tam dogrusunu annenıze söyleyebılırsınız.Bu konularla alakalı biri olarak öyleduşunuyorum.güneş serpil öztürknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-26065735709847591272011-04-30T22:06:46.511+03:002011-04-30T22:06:46.511+03:00Güzel keskin yazı. Asla böyle kolay olduğunu düşün...Güzel keskin yazı. Asla böyle kolay olduğunu düşünüyordu. Büyük iş!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-25494441468645108872009-09-20T23:39:35.807+03:002009-09-20T23:39:35.807+03:00Merhaba Kuzine, tarifi yayinlayali seneler olmus a...Merhaba Kuzine, tarifi yayinlayali seneler olmus ama ben yeni gordum. Benim de anne tarafim laz, anneannem bayramlarda veya ozel gunlerde yapardi laz boregini. Cok emek istiyor ama super otesi bir tadi var. Tarifini ilk firsatta deneyecegim, paylastigin icin cok tesekkurler.burcuhttps://www.blogger.com/profile/06620727222764378513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-37033723840870625412009-03-03T00:35:00.000+02:002009-03-03T00:35:00.000+02:00kızım şehir dışında üniversitede okuyor. sınav zam...kızım şehir dışında üniversitede okuyor. sınav zamanları oraya gelip giderken arkadaşları ile tanışıyorum. bir arkadaşı eşimin artvinli olduğunu duyunca laz böreği istedi benden ancak benim eşim laz değil ve bu böreği ilk defa duymuştum.. tarifini okuyunca kendime güvenemedim hele 5 kg süt ölçüsü? yorumlarda görüp cevabınızı okuyunca doğru olduğunu anladım. rica etsem annenizin tepsisi kaç santimdi.. verdiğiniz adresten börek alacağım ve o gence götüreceğim teşekkür ederim GÜLYÜZ YAVUZAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-62981563251714323972008-07-29T14:46:00.000+03:002008-07-29T14:46:00.000+03:00Hazır baklavalık yufkalarla deneyin, böreklik bakl...Hazır baklavalık yufkalarla deneyin, böreklik baklava kullanırsanız istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız, denemeye değmez :)<BR/><BR/>Kullanılacak yağ ve şeker ölçüsünü yazmıştım tekrar baktığınızda göreceksiniz.<BR/><BR/>Bu şerbet böreği şerbete bulamak için değil üzerindeki kıyırlığı hafif nemlendirmek ve parlaklık vermek için kullanılıyor. <BR/><BR/>Ayrıca kremada kullanılan şeker ölçüsünü 1 bardak daha arttırabilirsiniz.kuzinehttps://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-3641912332397900522008-07-29T14:38:00.000+03:002008-07-29T14:38:00.000+03:00bu tatlıyı cok begenmiştim.hazır yufka ile deneyec...bu tatlıyı cok begenmiştim.hazır yufka ile deneyecegim.aynı olmasada bir denemek ve yemek işte.ama üstüne dökülen 2-3 kaşık su ama tereyağ ve şeker ölçüsü ne kadar.yazabilir misin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-80917676039294488112008-01-27T18:21:00.000+02:002008-01-27T18:21:00.000+02:00İsimsiz Kuzine ziyeretçisi,Bunda anlaşılamayacak n...İsimsiz Kuzine ziyeretçisi,<BR/>Bunda anlaşılamayacak ne var ? <BR/>ben de o eski nenelerdenim :)) <BR/>siz gençler,baklava gibi gibi dilim dilim yapmasını öğrenirsiniz:))<BR/><BR/>Beğenmediğini hiç üşenmeyip yazdığın için teşekkür ederim. <BR/><BR/>Derdiniz, üzüm yemek midir, bağcı dövmek midir?kuzinehttps://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-2672867889523548142008-01-27T18:06:00.001+02:002008-01-27T18:06:00.001+02:00hiç begenmedim görünüşü güzel değil eskiden nenele...hiç begenmedim görünüşü güzel değil eskiden neneler öyle yapardı şimdi daha güzel yapılıyor baklava gibi dilim dilim anladinmi canım.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-86513368261363768332008-01-27T18:06:00.000+02:002008-01-27T18:06:00.000+02:00hiç begenmedim görünüşü güzel değil eskiden nenele...hiç begenmedim görünüşü güzel değil eskiden neneler öyle yapardı şimdi daha güzel yapılıyor baklava gibi dilim dilim anladinmi canım.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-88615426041428233672007-09-10T13:33:00.000+03:002007-09-10T13:33:00.000+03:00Merhaba Arzu,Sarkan yufkalar, kremanın hava almada...Merhaba Arzu,<BR/>Sarkan yufkalar, kremanın hava almadan pişmesi için sanırım.<BR/>hayır yanmıyor, üzerindeki yufkalar kadar pembeleşiyor, fırından çıkarıldıktan sonra kırılarak tepsinin çevresinden alınıyor.<BR/>Sevgiler.kuzinehttps://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-3482263215261259262007-09-10T11:03:00.000+03:002007-09-10T11:03:00.000+03:00MERHABA BEN ARZU. LAZ BÖREĞİNİ HENÜZ TATMA ŞANSIM ...MERHABA BEN ARZU. LAZ BÖREĞİNİ HENÜZ TATMA ŞANSIM OLDU. VE NASIL YAPILDIĞINI MERAK ETTİĞİM İÇİN TARİFİNİZE BAKTIM. ELİNİZE SAĞLIK. AMA BİRŞEYİ MERAK ETTİM.<BR/>YUFKALARI TEPSİYE DİZDİĞİNİZDE KENARLARDAN TAŞAN KISIMLARI NEDEN KESİLMİYOR.PİŞME ESNASINDA BU SARKAN BÖLÜMLER DIŞARIDA KALIP YANMIYORMU. TEŞEKKÜRLERAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-34472814435702773612007-08-27T09:37:00.000+03:002007-08-27T09:37:00.000+03:00Yazmış olduğum laz böreği tarifi yıllardır, büyükl...Yazmış olduğum laz böreği tarifi yıllardır, büyüklerden öğrenilerek yapılan geleneksel laz böreği tarifidir.<BR/>Tarçın geleneksel laz mutfağında kullanılan baharatlardan değildir, pudra şekeri ise hiç bilinmezdi.<BR/>Bir de Erenköy'de Nostoni'nin laz böreğinin tadına bakın.kuzinehttps://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-63413982495691009402007-08-24T01:30:00.000+03:002007-08-24T01:30:00.000+03:00Sevgili arkadaşlar,Öncelikle kuzineye tarif için t...Sevgili arkadaşlar,<BR/>Öncelikle kuzineye tarif için teşekkürler. Annenin eline sağlık ve senin de eline sağlık ki sayende halka tam olarak mal olmamış bu tatlıyı pek çok kişinin tanıma fırsatı oluyor. <BR/>Ben de Rizeli olduğum için ve Laz da çok akrabam olduğundan ötürü özel günlerimizde Laz Böreği soframızdan eksik olmaz. Bu konuda naçizane düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle Karadeniz mutfağı yöreden yöreye hep değişikliye uğrar. Mesela Laz Böreğinin yapılışında kimi yerde muhallebiye tarçın kimi yerde karabiber ilave edilir . Kimi yörelerde bu baharatlar hiç ilave edilmez, hatta tatlının üstüne hiç şerbet konmadan sadece pudra şekeri ile de yapılır. Şimdi son zamanlarda hazır yufkadan da kimi yerlerde bu tatlı yapılıyor. Ancak yapacaklara tavsiyem bu yufkaları kullanmamaları çünkü bu yufkalara uzun ömürlü olsun diye süt-yumurta ilave edilmiyor. <BR/>Zamanı olup da bu tatlıyı yapacak olanların ellerine sağlık. Ama bu lezzetten mahrum kalmak istemeyenler Laz Böreğinin iyisini İstanbul Göztepe’de küçük bir aile işletmesi olan Trize’de (Tel: 0216 386 96 72) deneyebilirler. Karadeniz mutfağının güzel örneklerini küçük mutfaklarından başarıyla çıkarıyorlar. Ben de İstanbul seyahatlerimde bu güzelliklerden mahrum kalmıyorum.<BR/>En içten sevgilerimle…Unknownhttps://www.blogger.com/profile/10062447675383826864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-12180552904225553622007-08-16T14:01:00.000+03:002007-08-16T14:01:00.000+03:00teşekkür ederim kuzinehazır yufkayla yapmaktan yan...teşekkür ederim kuzine<BR/>hazır yufkayla yapmaktan yana değilim tamamen benim yaptığım bi şey olmasını istiyorum,emek vermek istiyorum,annemde bana bu konuda yardımcı olacaktır,fırınımızın bu tür özelliği var mı henüz bilgim yok ama mutlaka en iyi şekilde yapmaya çalışacağım,tarifin için ve bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim,sayende erkek arkadasım mutlu olacak,emeğinize sağlık,sevgiler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-15962708137778543932007-08-16T11:16:00.000+03:002007-08-16T11:16:00.000+03:00Merhaba,Hopa'lı birine yapılabilecek en güzel sürp...Merhaba,<BR/>Hopa'lı birine yapılabilecek en güzel sürpriz.<BR/>Hopa dışında başka şekillerde de yapılıyor ama yazdığım tarif anneannelerden kalma, yıllardır özel günler için kalabalık misafirlere yapılan geleneksel laz böreği tarifi.<BR/>Pudra şekeri hiç kullanılmaz, kremasına ise karabiber kullanılır.<BR/><BR/>Hemen denemeyi düşünmüyorsanız, hazır baklava yufkası ile daha küçük ölçülerde yaptığımız Laz Böreği tarifini de aşamalı olarak yazarım.<BR/><BR/>Verdiğim tarifte üzeri için kullanılan şerbet, yufkaya parlaklık vermek ve kuruluğunu alabilmek için kaşık ile ölçüsü verilebilecek kadar az kullanılıyor.<BR/><BR/>Kulanılacak tepsinin ince olması gerekiyor (ısıya dayanıklı cam fırın tepsileri kullanılmaz).<BR/>Fırın önceden ısıtılır, 200- 220 derecede yaklaşık 40 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirildikten sonra, fırının alttan ısıtma özelliği seçilerek 10 dakika kadar pişirmeye devam edilir. Bir çok fırında bu özellik var.<BR/><BR/>Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler.kuzinehttps://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-12612497137444527812007-08-16T03:05:00.000+03:002007-08-16T03:05:00.000+03:00sevgili kuzine,öncelikle tarif için teşekkürler,er...sevgili kuzine,<BR/>öncelikle tarif için teşekkürler,erkek arkadaşımda hopalı,ondan duydum bu böreğin namını,kendisi ailesinin yanında olmadığı için bu tadı özlemiştir diye düşündüm,ve ilk fırsatta ona bu tatlıyı yapmak istiyorum,en güzel sürpriz bu olur diye düşündüm,ancak bi kaç tarif daha buldum,bazı sitelerde şerbetsiz yapıldığı yazılı sende o tarafın kültürünü aldığın için bilirsin diye düşündüm,şerbet yerine pudra şekeri kullanılmasını öneriyorlar,ancak ben en doğrusu neyse onu yapmak istiyorum,bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim,ayrıca bi şey daha sormak istiyorum,pişirme işleminde üstünün çabuk kızardığını ancak altını 10 dk kadar daha pişirmek gerektiğini yazmışsın,üstünüm pişmemesi için ne yapmam gerekiyor,fırında bu işlem nasıl yapılabilir,annen bunu nasıl yapmıştı bilgi verirsen sevinirim,seninde ve annenin emeğine,ellerine sağlık...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-14345666550103638142007-08-02T16:20:00.000+03:002007-08-02T16:20:00.000+03:00Sagolasin tarif icin,simdi canim cekti ya, bendeki...Sagolasin tarif icin,<BR/>simdi canim cekti ya, bendeki tarif biraz baska...<BR/>Ama bunuda denemek isterim :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-1157543343426495652006-09-06T14:49:00.000+03:002006-09-06T14:49:00.000+03:00Sevgili Sarıgül;Açıklamaların için çok teşekkürler...Sevgili Sarıgül;<BR/>Açıklamaların için çok teşekkürler. İsimsiz misafirim Trabzon'luların Laz mı? sorusunu gerçekten merak etmiş olsaydı; bu soruyu biraz daha araştırarak sorardı. <BR/>Etnik tartışmaya girmek istemediğimden, Her Karadeniz'de yaşayanın laz olmadığını anlatmaya çalıştım. Evet kendi dilleri, kültürleri olan, ayrı millettir.kuzinehttps://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-1157541452715998722006-09-06T14:17:00.002+03:002006-09-06T14:17:00.002+03:00Sevgili Kuzine, Harika bir tarif vermişsin. Laz bö...Sevgili Kuzine,<BR/> Harika bir tarif vermişsin. Laz böreğini teyzem Rizeli (ve Laz) olan kayınvalidesinden öğrenmişti. Her bayram yapardı. Hem de iki tepsi. Çünkü ikincisi hazırlanırken ilk tepsi evin muzır çocukları (ve tabi yediğini inkar eden büyükleri) tarafından hallediliverirdi. Misafirlere ikinci tepsi ikram edilirdi.<BR/><BR/>Bu arada Anonymous'un "Trabzon'lular Laz değil mi" sorusuna ben cevap vereyim. Hayır Trabzon'lular Laz değildir. Ayrıca her Rize'li de Laz değildir. Laz'lar kendi dilleri ve kültürleri olan ayrı bir millettir, tıpkı Çerkesler ve Gürcüler gibi. Ama yüzyıllardır birlikte yaşamanın sonucu olarak birbirlerinin yemek kültürlerini öğrenme fırsatı olmuştur.sarıgülhttps://www.blogger.com/profile/12348148780133328201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21096397.post-1157541449504865562006-09-06T14:17:00.001+03:002006-09-06T14:17:00.001+03:00Sevgili Kuzine, Harika bir tarif vermişsin. Laz bö...Sevgili Kuzine,<BR/> Harika bir tarif vermişsin. Laz böreğini teyzem Rizeli (ve Laz) olan kayınvalidesinden öğrenmişti. Her bayram yapardı. Hem de iki tepsi. Çünkü ikincisi hazırlanırken ilk tepsi evin muzır çocukları (ve tabi yediğini inkar eden büyükleri) tarafından hallediliverirdi. Misafirlere ikinci tepsi ikram edilirdi.<BR/><BR/>Bu arada Anonymous'un "Trabzon'lular Laz değil mi" sorusuna ben cevap vereyim. Hayır Trabzon'lular Laz değildir. Ayrıca her Rize'li de Laz değildir. Laz'lar kendi dilleri ve kültürleri olan ayrı bir millettir, tıpkı Çerkesler ve Gürcüler gibi. Ama yüzyıllardır birlikte yaşamanın sonucu olarak birbirlerinin yemek kültürlerini öğrenme fırsatı olmuştur.sarıgülhttps://www.blogger.com/profile/12348148780133328201noreply@blogger.com