30 Mart, 2007

ÖĞRENMEYE GİDİYORUM:)


Pastayı kardeşim için hazırladım. Portakal , vanilya aromalı 3 katlı pandispanya, ara katlarda çilolatalı dolgu kreması, krokan ve damla çikolata kullandım.

Üzeri için yenilebilir şeker hamurunu gıda boyası ile renklendirek kulladım. İlk kez insan figürü denedim :)

17 Mart, 2007

PASTACIKLAR

Malzemeler (türk kahve fincanı ölçüsü)

  • 2 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • isteğe bağlı vanilya+portakal aroması

Yapılışı

  • Yumurta ve şeker eriyineye kadar mikserle karıştırın.
  • Yoğurt+sıvıyağ+vaniya ve portakal aroması ekleyin, tekrar karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve ekleyin.
  • Dilerseniz damla çikolata, kakao,vişne, fındık, ceviz vs... ekleyerek istediğiniz muffinleri yapabilirsiniz.
  • Cup cake kağıtlarına paylaştırın (yaklaşık 15 adet oluyor)
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.

Üzerine dilediğiniz kremayı kullanabilirsiniz benim zamanım olmadığından hazır çikolata sos kullandım. Güller ve papatyalar yeni merakım :) yenilebilir şeker hamurundan hazırladım.

14 Mart, 2007

TIP BAYRAMI PASTASI




Tıp bayramınız kutlu olsun.

Pasta bu gün tıp bayramlarını kutlayan sağlık personeli için hazırlandı. Çok özendim ilk kez şeker hamuru kaplamayı denedim. Pastanın üzerinde çatlaklar oluştu, başarısız oldum, ama azimliyim, daha güzelleri olacak:)

Pasta çikolatasız, portakal aromalı 4 katlı pandispanya. Dolgu kreması olarak çikolatalı krema kullandım.

12 Mart, 2007

Kaçak kremalar :)

Acemi aşçı'da gördüm, bayıldım sonuna kadar izleyin:))

Verdi - Traviata - Choeur Bohémiens
Uploaded by Quarouble

07 Mart, 2007


Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

01 Mart, 2007

ÇİÇEKLİ MAKARNA SALATASI


MALZEMELER
  • Bir paket üç renkli makarna (400 gr,domatesli-ıspanaklı-kepekli)
  • 4-5 adet salatalık turşusu
  • 3-4 adet havuç
  • 2-3 adet patates
  • 1 kase yoğurt
  • 2 kaşık mayonez ( ben sızma z.yağ kullandım)
  • isteğe bağlı sarımsak

YAPILIŞI

  • Patates ve havuç küp, küp doğranır, (ben birazını ayırarak küçük çiçek kalıplarım ile çiçek şeklinde kestim) yaklaşık 10 dk kadar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlanır ve süzülür.
  • Salatalık turşuları da küp küp doğranır. (bir kaç salatalık turşusunu da çiçek kalıplarımla kestim)
  • Makarna haşlanır ve süzülür.
  • Bütün malzemeler (makarna, havuç, patates, salatalık turşusu) bir araya getirilir.
  • Üzerine yoğurt, mayonez (sıvıyağ ) istenirse 1-2 diş ezilmiş sarımsak eklenerek karıştırılır.
  • Makarna ve içindekilerin renk uyumu salataya farklı görünüm veriyor.