22 Ekim, 2006

Bayramınız kutlu olsun


BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


17 Ekim, 2006

PATLICAN TURŞUSU




MALZEMELER
  • 2 Kg patlıcan (orta boy, çekirdeksiz)
  • 5-6 adet yeşil domates
  • 5-6 adet kırmızı dolmalık biber
  • 10-15 adet yeşil sivri biber
  • Küçük beyaz lahana ( yarısını kullandım)
  • Kereviz sapı ve yaprağı
  • Maydanoz
  • 3 baş Sarımsak
TURŞU SUYU
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 çay bardağı turşu tuzu
  • 1 tatlı kaşığı yarısı kadar (fazlası çok ekiş olmasına neden oluyor denenerek buraya eklenmiştir)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 adet aspirin
    (yaklaşık 2 lt kavanoz için 1 lt su ile hazırladım)
(Turşu suyunu içine tuz ekleyip kaynatın. Daha sonra limon tuzu, sirke, şeker ve aspirin ekleyip soğuması için bekletin)

YAPILIŞI
  • Patlıcanların sapları kesip temizleyin.
  • Tencerede kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık 5 dk kadar haşlayın. Süzgeçe alıp süzülmesi için bırakın (ertesi güne kadar kalsın, üzerine ağırlık konulursa acı suyu daha kolay çıkar )
  • İçi için beyaz lahanayı, yeşil domatesleri, kırmızı biberleri, yeşil biberleri, maydanoz, kerevizin yapraklarını ,sarımsakları ince ince doğrayıp harmanlayın.
  • Acı suyu süzülmüş patlıcanların içini karnıyarık gibi ayırın içine bu malzemelerden doldurun.
  • Kerevizlerin yapraklarını aldıkdan sonra kalan sapları ile patlıcanları iki yerinden sıkıca bağlayın, kavanoza sıra ile yerleştirin. ( kerevizle bağlayamadım, kalın iplik yardımı ile bağlayabilirsiniz)
  • Turşu suyunu ve sirkeyi koyarak kavanozu sıkıca kapatın
  • Artan iç malzeme ile yeşil dolma biber ve kırmızı biber doldurarak turşuma ekledim.
  • Serin ve karanlık yerde saklayın (hiç turşu yapmayanlar için uyarı!)
  • 20 günde turşu hazır biz yemeğe başladıktan sonra, yazmadığım aklıma geldi patlıcanların zamanı geçmeden deneyin.

    Ayni şekilde hazırladığım turşu suyu ile fasulye ve kornişon turşu yaptım.

    16 Ekim, 2006

    Gül Tatlısı

    Ben öyle şerbetli tatlılar yapmasını pek bilmem merak ederek denedim, tatlının tarifi Açık Büfe Nezaket'te bilmeden ayni tatlıyı yapmışız :)

    Eklenti : Tatlıya nasıl şekil verildiğini Yemek günlüğü'nden alabilirsiniz. Ben kürdan ucu ile kırmızı gıda boyası ekleyerek, yarım ölçü yaptım.

    08 Ekim, 2006

    Doğum günüm

    Bu gün benim doğum günüm